Αστυνομία: Μηδενική ανοχή σε αδικήματα μελών του σώματος

Η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη 46χρονου λοχία ο οποίος θεωρείται  ύποπτος  ότι  απέσπασε χρηματικό ποσό από αλλοδαπούς, με σκοπό να τους εξασφαλίσει κυπριακά διαβατήρια.

Η  Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Νικολέτα Τυρίμου δήλωσε ότι η ηγεσία της Αστυνομίας επιδεικνύει μηδενική ανοχή και διερευνά πάντοτε με κάθε σοβαρότητα οποιεσδήποτε πληροφορίες ή καταγγελίες αφορούν μέλη της.

Σε βάρος του 46χρονου λοχία, διερευνώνται τόσο ποινικά όσο και πειθαρχικά αδικήματα.

Σύμφωνα με την κ. Τυρίμου, οι καταγγελίες αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, δεκασμό δημοσίου λειτουργού, πλαστογραφία και κυκλοφορία επίσημου εγγράφου, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, διαφθορά και άλλα αδικήματα.

Όλες οι παράμετροι της υπόθεσης θα εξεταστούν και θα γίνει πλήρης διερεύνηση όλων των πτυχών που θα προκύψουν, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το πόσο που απέσπασε και κατά πόσο έδρασε μόνος του, η κ. Τυρίμου απάντησε ότι τα σημεία αυτά χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης, καθώς οι έρευνες βρίσκονται στα αρχικά στάδια.

Ο συλληφθείς έχει προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου όπου αναμένεται να εκδοθεί διάταγμα προσωποκράτησης. Κατόπιν τούτου οι ανακρίσεις θα εντατικοποιηθούν και αν προκύψουν στοιχεία εναντίον οποιονδήποτε άλλων προσώπων, θα συλληφθούν, είπε η κ. Τυρίμου.

Ανέφερε εξάλλου ότι «σε τέτοιου είδους περιστατικά, η Αστυνομία δεν χαρίζεται σε κανέναν».

Από πλευράς Αστυνομίας, όλοι είναι ίσιοι απέναντι στο νόμο, είτε είναι αστυνομικοί είτε απλοί πολίτες, είπε και πρόσθεσε ότι «εφαρμόζουμε τον νόμο για όλους χωρίς καμία απολύτως διάκριση».

Χαρακτήρισε τέλος τις συμπεριφορές αυτές καταδικαστέες και επικριτέες, οι οποίες πλήττουν παράλληλα το κύρος και την αξιοπιστία ολόκληρου του Αστυνομικού Σώματος.