Αστυνομία: Με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες για τις επιθέσεις κατά Τ/κ

Σύμφωνα με την Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Νικολέτα Τυρίμου, οι έρευνες της Αστυνομίας για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν  σύμφωνα με καταγγελίες, κατά Τ/κ, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Η κ. Τυρίμου διέψευσε  κατηγορηματικά ότι υπήρχαν αστυνομικοί παρόντες κατά τη διάρκεια επεισοδίων και δεν επενέβησαν.

Η κ. Τυρίμου είπε ότι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου.

«Η Αστυνομία επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοιου είδους υποθέσεις και διερευνώνται με πάσα σοβαρότητα», ανέφερε.

Ήδη, πρόσθεσε, «έχουν κληθεί αρκετά πρόσωπα για κατάθεση, εξετάζονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από καταστήματα στις περιοχές όπου έγιναν τα επεισόδια και ελπίζουμε να καταφέρουμε να αναγνωρίσουμε τους δράστες».

Σίγουρα, σημείωσε η Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, «τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέες και απαράδεκτες».

Κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα τ/κ εφημερίδων ότι τα περιστατικά έγιναν παρουσία αστυνομικών οι οποίοι δεν βοήθησαν τους Τ/κ, η κ. Τυρίμου ανέφερε ότι η Αστυνομία «διαψεύδει κατηγορηματικά αυτά τα δημοσιεύματα».

Σε καμία περίπτωση δεν έγινε οποιαδήποτε επίθεση στην παρουσία αστυνομικών, είπε, προσθέτοντας ότι «αντίθετα με το που καταγγέλθηκαν οι υποθέσεις, οι οδηγίες ήταν για άμεση διερεύνηση τους».

Σε μια περίπτωση, ανέφερε, όπου ο παραπονούμενος δεν ήθελε να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία, οι αστυνομικοί τον συνόδευσαν στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου για να μεταβεί στα κατεχόμενα.

Διέψευσε επίσης ισχυρισμούς ότι αστυνομικοί συμβούλευσαν Τ/κ ότι δεν πρέπει να περνούν το οδόφραγμα αυτή τη χρονική περίοδο. «Είναι ανυπόστατοι και αβάσιμοι αυτοί οι ισχυρισμοί», είπε.