Αστυνομία: Εντατικές έρευνες για εξιχνίαση του φόνου της Μολδαβής

Εντατικά συνεχίζονται οι έρευνες της  Εγκληματολογικής Υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, σε συνεργασία με τους ιατροδικαστές, για  διαλεύκανση της υπόθεσης φόνου της 36χρονης από τη Μολδαβία, με ρουμανική υπηκοότητα, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο πάτωμα του υπνοδωματίου του διαμερίσματος της στον Οδό Τουζ Χανέ, στη περιοχή Μακένζι, στη Λάρνακα.

Στη Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας έχουν κληθεί για ανακρίσεις άτομα που συνδέονται με το επαγγελματικό κυρίως περιβάλλον της 36χρονης, καθώς και οι φίλες της που την εντόπισαν χθες βράδυ νεκρή, χωρίς ωστόσο να προκύψει οτιδήποτε που να βοηθήσει στον εντοπισμό του δράστη.

Σε δηλώσεις του, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας Φίλιππος Βρόντος ανέφερε ότι «οι εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται στο προκαταρκτικό στάδιο των ανακρίσεων και φαίνεται ότι ο φόνος της γυναίκας ήταν έγκλημα πάθους, ζηλοτυπίας ή και ηθικής. ‘Εχουμε καλέσει αριθμό ατόμων που σχετίζονταν με το θύμα για να δούμε κατά πόσον μπορούμε να εξασφαλίσουμε οτιδήποτε εναντίον τους».

Ωστόσο, συνέχισε, «από τις ανακρίσεις δεν έχει προκύψει οτιδήποτε και δεν έχουμε αποκομίσει από τα πρόσωπα αυτά οποιεσδήποτε πληροφορίες οι οποίες να μας οδηγούν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση».

Σημείωσε ότι «η εγκληματολογική Υπηρεσία του Αρχηγείου Αστυνομίας άρχισε από χθες το βράδυ τις εξετάσεις της, ενώ άνδρες της Υπηρεσίας μετέβησαν από νωρίς σήμερα το πρωί στην σκηνή και προβαίνουν στις απαραίτητες έρευνες. Στόχος είναι να εντοπίσουμε οτιδήποτε που μπορεί να μας δώσει μία κατεύθυνση ως προς το δράστη».

Αναφερόμενος στην νεκροτομή που έγινε στο θύμα από τους ιατροδικαστές, η οποία διήρκησε μέχρι τις τέσσερις σήμερα τα ξημερώματα, ο κ. Βρόντος είπε ότι «κατέδειξε πως ο θάνατος της γυναίκας οφείλεται σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και ασφυξία από εισρόφηση αίματος και εμεσμάτων».

Ερωτηθείς κατά πόσον η Αστυνομία θα ζητήσει αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων της 36χρονης, ο Αστυνομικός Διευθυντής απάντησε πως «στην πορεία των εξετάσεων και ερευνών θα γίνει και αυτό, νοουμένου ότι προσπαθούμε να εντοπίσουμε πού βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα του θύματος. Εχουμε υπόψη μας τα κινητά τηλέφωνα που είχε η γυναίκα και θα προβούμε και στην αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων που μπορεί να μας βοηθήσουν στην κατεύθυνση που θα πάρουμε για εντοπισμό του δράστη και εξιχνίαση της υπόθεσης».

Σε ερώτηση κατά πόσον ο δράστης είχε καθαρίσει τη σκηνή και ενδεχομένως να είχε πάρει μαζί του τεκμήρια και ενοχοποιητικά στοιχεία, ο Φίλιππος Βρόντος είπε ότι «προς το παρόν δεν μπορούμε να πούμε οτιδήποτε μετά βεβαιότητας. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει τις έρευνες της στη σκηνή η Εγκληματολογική Υπηρεσία, αφού στο διαμέρισμα υπήρχε μεγάλη ακαταστασία», είπε.

Όταν ρωτήθηκε κατά πόσον η ακαταστασία στο διαμέρισμα πιθανώς να οφείλεται σε πάλη που σημειώθηκε μεταξύ του δράστη και του θύματος, ο Φίλιππος Βρόντος απάντησε πως «ενδεχομένως το θύμα να αντιστάθηκε στη βία που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του από το δράστη».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον η γυναίκα βρέθηκε στραγγαλισμένη, όπως ανέφεραν από τη πρώτη στιγμή κάποιες πληροφορίες, είπε πως «η κοπέλα είχε σοβαρές κακώσεις στο αριστερό μέρος του προσώπου και είναι αυτές οι σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που επέφεραν το θάνατο και ασφυξία από την εισρόφηση εμεσμάτων και αίματος ή άλλων υγρών».

Ανέφερε επίσης ότι «οι ερευνητές εντόπισαν αίμα στο σαλόνι του διαμερίσματος, σε κάποια έπιπλα του σαλονιού και στο χαλί. Το θύμα εντοπίστηκε στο πάτωμα του διαμερίσματος της».

Σε ερώτηση εάν οι φίλες της γυναίκας που την εντόπισαν νεκρή κλήθηκαν για ανάκριση, δίνοντας ίσως και κάποια στοιχεία στην Αστυνομία, απάντησε πως «οι φίλες της κοπέλας κλήθηκαν για ανάκριση ωστόσο δεν μας έδωσαν οτιδήποτε που μπορούμε να το αξιοποιήσουμε προς εξιχνίαση της υπόθεσης».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Βρόντος είπε ότι «αυτό που μπορούμε προς το παρόν να κάνουμε είναι κάποιες εικασίες ή σενάρια για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση της υπόθεσης».

Το πρωί ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους συνέχισε την αυτοψία στη σκηνή, που άρχισε χθες βράδυ με το συνάδελφό του Σοφοκλή Σοφοκλέους.