Αστυνομία: Επιβεβλημένη η άμεση παρέμβαση των αθλητικών παραγόντων

Η Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Νικολέττα Τυρίμου δήλωσε: γίναμε για ακόμη μια φορά μάρτυρες θλιβερών επεισοδίων χθες βράδυ κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του κυπέλλου από την ομάδα του ΑΠΟΕΛ, προσθέτοντας ότι “είναι επιτέλους καιρός όλοι να λάβουν τα μέτρα τους”.

Κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης η κ. Τυρίμου είπε: “Η άμεση επέμβαση των αθλητικών παραγόντων είναι πλέον επιβεβλημένη. Η αστυνομία δεν βρίσκεται στο γήπεδο γιατί το θέλει, αλλά γιατί το επιβάλλουν οι καταστάσεις”.Αναφορικά με τα επεισόδια, η κ. Τυρίμου είπε ότι συνελήφθησαν έξι πρόσωπα, ενώ άλλα τέσσερα πρόσωπα συνελήφθησαν κατά την προσέλευση τους στο γήπεδο, αφού κατά τους ελέγχους που έγιναν εντοπίστηκαν στην κατοχή τους κροτίδες.

Πρόσθεσε ότι η Αστυνομία προέβη σε τέτοιους σχεδιασμούς και έλαβε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα έτσι ώστε η προσέλευση των οπαδών στο γήπεδο, η διεξαγωγή και λήξη του αγώνα διεξήχθησαν μέσα σε πνεύμα αθλητοπρέπειας. “Παρόλα αυτά κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών έξω από το σωματείο του ΑΠΟΕΛ, χωρίς κανένα απολύτως λόγο και αιτία μια μερίδα οπαδών άρχισαν να πετροβολούν τους αστυνομικούς που βρίσκονταν καθήκον στο μέρος”, πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι οι επι καθήκοντι αστυνομικοί δέχθηκαν καταιγισμό από πέτρες, κροτίδες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο μελών, τα οποία μεταφέρθηκαν στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Ανέφερε ότι η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για καταστολή των επεισοδίων, “αφού αντιλαμβάνεστε ότι για να διαλύσεις ένα όχλο που ρίχνει πέτρες, ξύλα, κροτίδες, η μόνη επιλογή που έχεις είναι χρησιμοποιήσεις δακρυγόνα.”