Αστυνομία: Διευκρινίσεις για «λαθρεμπόριο» τσιγάρων με υπάλληλο στο CYPRA

Αστυνομία: Διευκρινίσεις για «λαθρεμπόριο» τσιγάρων με υπάλληλο του CYPRA

Η Αστυνομία και το Τμήμα Τελωνείων θέλουν να παραθέσουν τα πραγματικά γεγονότα όσον αφορά τη σημερινή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, κ. Γιώργου Περδίκη με περιεχόμενο «Είναι αλήθεια κύριε αρχηγέ ότι η αστυνομία διερεύνησε καταγγελία για λαθρεμπόριο τσιγάρων με κατεχόμενα στο Cypra;Τι απέδειξε η έρευνα; Κουκουλώθηκε και αυτή η υπόθεση;».

Στις 12/8/2019, μετά από πληροφορία που λήφθηκε, διεξήχθη συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Τελωνείων με τη συνδρομή της Αστυνομίας, στον χώρο εργασίας εργαζόμενου προσώπου (σχετική αναφορά στην ανάρτηση του κ. Περδίκη), στην οικία και στα υποστατικά του.

Κατά τη διάρκεια της κοινής επιχείρησης της Αστυνομίας και του Τμήματος Τελωνείων, στην οικία του συγκεκριμένου προσώπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 7 κούτες τσιγάρων διαφόρων μαρκών, 4 πακέτα τσιγάρων, καθώς επίσης και 2 κούτες (των 5 πακέτων) καπνού. Στον χώρο εργασίας του δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το επιλήψιμο.

Όλα τα καπνικά προϊόντα προέρχονταν από τα κατεχόμενα και κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων. Η υπόθεση διευθετήθηκε εξώδικα με την καταβολή των 600 ευρώ ως συμβιβαστικό ποσό.