Αστυνομία: Δεκάδες καταγγελίες μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας

Αστυνομία: Δεκάδες καταγγελίες μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας

Σε συναγερμό βρίσκεται η Αστυνομία και η Εθνική Φρουρά, μετά την εφαρμογή του διατάγματος για απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κατ΄εξαίρεση κυκλοφορία εργαζομένων και πολιτών γίνεται ΜΟΝΟ με σχετικές βεβαιώσεις και πιστοποιητικά ή αποστολή SMS στον αριθμό 8998. Ο τετραψήφιος αριθμός, προς το παρών είναι εκτός λειτουργίας, λόγω τεχνικού προβλήματος.

Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι κατά τη χθεσινή ημέρα 250 αστυνομικοί βγήκαν στους δρόμους με σχηματισμό 110 περίπολων για τον έλεγχο των μέτρων.

Από τον έλεγχο που ασκήθηκε σε 1800 πολίτες, η Αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 30 καταγγελίες σε πρόσωπα που φαίνεται να μην υπάκουσαν τους περιορισμούς και να παραβίασαν τα μέτρα, βγαίνοντας στους δρόμους χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Σε μία περίπτωση, 7 νεαροί εντοπίστηκαν να περιφέρονται στην περιοχή του Στροβόλου, χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη διακίνηση τους και κατά τις σχετικές συστάσεις των αστυνομικών, οι νεαροί φαίνεται να αντέδρασαν έντονα, με αποτέλεσμα να καταγγελθούν.

Σε μία άλλη περίπτωση, στην επαρχία Μόρφου, συνελήφθη οδηγός που ανακόπηκε για έλεγχο από αστυνομικούς και αρνούνταν να συμμορφωθεί με τις σχετικές πρόνοιες του διατάγματος.