Αστυνομία: Δίωξη σε όσα μέλη γίνονται φορείς διαπλοκής

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, κατά την επίσκεψή του στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, δήλωσε ότι μέλη  της Αστυνομίας τα οποία, από υπέρμαχοι της νομιμότητας που έπρεπε να είναι, γίνονται φορείς διαπλοκής και διαφθοράς, θα διώκονται με κάθε νόμιμο μέσο.

Ο κ. Χρυσοστόμου επανάλαβε την ανάγκη να συνδράμουν όλοι στην υλοποίηση των στόχων της ηγεσίας, ούτως ώστε να καταστεί η Αστυνομία ένας οργανισμός, σύγχρονος, ευέλικτος, παραγωγικός και αποτελεσματικός.

Εξέφρασε τη στήριξή του προς τα μέλη του Σώματος, τα οποία χαρακτήρισε ως τον ακρογωνιαίο λίθο της Αστυνομίας, που ομολογουμένως, όπως σημείωσε, καλούνται να λειτουργήσουν σ’ ένα δύσκολο, μέσα στις σημερινές συνθήκες, εργασιακό περιβάλλον.

Ο Αρχηγός εξήρε το έργο της Υπηρεσίας και είπε ότι αναγνωρίζει την πολυπλοκότητα, αλλά και τις δυσκολίες, τις οποίες αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη Υπηρεσία είναι επιφορτισμένη με την εφαρμογή της μεταναστευτικής πολιτικής του κράτους και κύριο μέλημά της είναι η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, της παράνομης εργοδότησης, η καταπολέμηση κυκλωμάτων λαθρομετανάστευσης, ο διαβατηριακός έλεγχος στους αερολιμένες και λιμένες της Δημοκρατίας, καθώς επίσης και η λειτουργία του χώρου κράτησης παράνομων μεταναστών.