Αστυνομία: Γραμμή Επικοινωνίας 1497 για τα θύματα εμπορίας προσώπων

Αστυνομία: Γραμμή Επικοινωνίας 1497 για τα θύματα εμπορίας προσώπων

Η Αστυνομία Κύπρου (Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων) όντας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στον τομέα της πρόληψης και καταπολέμησης του φαινομένου της εμπορίας προσώπων και με σκοπό να βοηθήσει περαιτέρω τα θύματα, δημιούργησε πρόσφατα την τετραψήφια Γραμμή Επικοινωνίας 1497. Σκοπός της δημιουργίας της εν λόγω Γραμμής είναι να δοθεί η δυνατότητα στο κοινό να προβαίνει σε πληροφορίες/παράπονα/καταγγελίες επώνυμα ή ανώνυμα σε θέματα που αφορούν στην εμπορία προσώπων.

Η τετραψήφια αυτή γραμμή έχει δημιουργηθεί ύστερα από τον εντοπισμό της ανάγκης για άμεση αξιολόγηση και ανταπόκριση της Αστυνομίας σε θέματα εμπορίας προσώπων, καθώς και μέσα από τις συστάσεις ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών σε αξιολογήσεις της χώρας μας σε αυτά τα θέματα.

Οι όποιες πληροφορίες ή αναφορές λαμβάνονται, θα τυγχάνουν άμεσης αξιολόγησης και ανάλογου χειρισμού από το αρμόδιο γραφείο.

Πιθανόν το έγκλημα αυτό να συμβαίνει και στη δική σου κλειστή κοινωνία! Γι’ αυτό εάν περιέλθει στην αντίληψή σου ή γνωρίζεις οτιδήποτε που να σε κάνει να πιστεύεις ότι οποιοδήποτε πρόσωπο πιθανόν να είναι θύμα εμπορίας ανθρώπων, επικοινώνησε αμέσως με την Γραμμή. Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε την εμπορία και την εκμετάλλευση προσώπων!