Αστυνομία: Αυξανόμενο το ενδιαφέρον των πολιτών στις ανακοινώσεις στα Social media

Η Αστυνομία Κύπρου στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής αναβάθμισης της Αστυνομίας και της αμφίδρομης επικοινωνίας με τους πολίτες,  τα τελευταία τρία χρόνια έχει καθημερινή, ενεργή και ουσιαστική δράση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με τις επίσημες σελίδες της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η Αστυνομία έχει δώσει στους πολίτες αρκετές επιλογές, ως προς την άντληση πληροφοριών, την ενημέρωση για τρέχοντα θέματα, την πρόληψη εγκλήματος, καθώς επίσης και την υποβολή παραπόνων, καταγγελιών εγκλημάτων, εισηγήσεων κλπ, μέσα από τις ηλεκτρονικές φόρμες στο Application της Αστυνομίας Κύπρου.

Οι δημοσιεύσεις αυτές της Αστυνομίας αφορούσαν μέτρα προστασίας από κλοπές, οδηγίες για ασφάλεια στις παραλίες, οδικό δίκτυο, ενημέρωση για διαδικτυακές απάτες και οι αλληλεπιδράσεις τα συνολικά “μου αρέσει”, σχόλια καθώς και κοινοποιήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η Δύναμη με τις επίσημες σελίδες της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έχει δώσει στους πολίτες αρκετές επιλογές, ως προς την άντληση πληροφοριών, ενημέρωσης για τρέχοντα θέματα, πρόληψης εγκλήματος, καθώς επίσης και την επιλογή για υποβολή παραπόνων, καταγγελιών εγκλημάτων, εισηγήσεων κ.λπ, μέσα από τις ηλεκτρονικές φόρμες στο Application της Αστυνομίας Κύπρου.

Η εφαρμογή (Application) της Αστυνομίας Κύπρου βάσει των στατιστικών στοιχείων καταγράφει αξιόλογη επισκεψιμότητα και πολλές από τις κατηγορίες του από την αρχή του τρέχοντος έτους καταγράφουν σημαντικό αριθμό επισκέψεων (πέραν των 10 χιλιάδων μηνιαίως).

Επίσης, κατά τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του (Release February 2014) πέραν των 14,600 ατόμων μέχρι στιγμής έχουν κατεβάσει το application της Αστυνομίας Κύπρου, καταγράφοντας από την αρχή του έτους μια αύξηση της τάξης του 375% από την προηγούμενη χρονιά.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Αστυνομία Κύπρου διατηρεί επίσημους λογαριασμούς σε Facebook, Twitter, Google Plus, Application και ιστοσελίδα.