Αστυνομία: Αυξάνονται οι έλεγχοι με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας

Αστυνομία: Αυξάνονται οι έλεγχοι με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας

Με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας, παράλληλα με τα αυξημένα επιχειρησιακά καθήκοντα που υπάρχουν, τα μέλη της Αστυνομίας συνεχίζουν τους ελέγχους για την εφαρμογή των διαταγμάτων και την τήρηση των μέτρων.

Το τελευταίο 48ωρο, πραγματοποιήθηκαν από την Αστυνομία πέραν των 5,300 ελέγχων, παγκύπρια, ώστε να διαπιστωθεί η συμμόρφωση με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας και η τήρηση των σχετικών διαταγμάτων.

Από τους ελέγχους προέκυψαν συνολικά 31 καταγγελίες πολιτών οι οποίοι παραβίαζαν τα διατάγματα του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, ενώ καταγγέλθηκαν οι υπεύθυνοι τεσσάρων υποστατικών επίσης για παραβιάσεις των σχετικών διαταγμάτων.

Λόγω της αύξησης των θετικών κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, με οδηγίες της Ηγεσίας της Αστυνομίας, εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι για την εφαρμογή του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, σε χώρους στους οποίους παρατηρείται μεγάλος συγχρωτισμός, όπως σε δημόσιους χώρους όπου υπάρχει αυξημένη διακίνηση πολιτών, αλλά και σε υποστατικά.

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν πέραν των 1,100 ελέγχων σε χώρους όπου η κατοχή αποδεικτικού στοιχείου “safe pass” είναι υποχρεωτική και καταγγέλθηκαν πέντε πρόσωπα τα οποία δεν είχαν στην κατοχή τους αποδεικτικό στοιχείο, όπως προνοεί το σχετικό διάταγμα.

Ως Αστυνομία καλούμε το κοινό να συνεχίσει να συμμορφώνεται με τις πρόνοιες των σχετικών διαταγμάτων. Είναι καθήκον όλων των πολιτών η επίδειξη της ανάλογης πειθαρχίας και υπευθυνότητας και η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Check Also

Νέα κατηγοριοποίηση χωρών τίθεται σε ισχύ από την Πέμπτη

Η νέα κατηγοριοποίηση τίθεται σε ισχύ από την Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021.  Οι πιο κάτω …

Καλή η επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία – Μια ενδεχόμενη έξαρση μπορεί να ανατρέψει τα πάντα

Καλή χαρακτήρισε γενικώς την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία, η έφορος κλινικών εργαστηρίων, συντονίστρια του προγράμματος …