Αστυνομία: Αναμένεται πυκνή κίνηση στους δρόμους σήμερα

Ο Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου Γιαννάκης Χαραλάμπους ανέφερε ότι η τροχαία κίνηση στους  δρόμους από Λευκωσία και Λεμεσό προς το Τρόοδος και το αντίθετο, αλλά και από τις παράλιες περιοχές προς την πρωτεύουσα αναμένεται να είναι πυκνή.

Η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός και να κάνει έντονη την παρουσία της στο οδικό δίκτυο προκειμένου να διασφαλίσει τη μαζική διακίνηση του κοινού.

Σήμερα αναμένεται να υπάρξει πυκνή τροχαία κίνηση μετά τις έντεκα προς τις ορεινές περιοχές και κάλεσε τους οδηγούς να είναι πολύ προσεχτικοί, υπομονετικοί, να εφαρμόζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και να υπακούν στις οδηγίες των επί καθήκοντι αστυνομικών.

«Υπολογίζουμε ότι πολλοί εκδρομείς παρέμειναν στους εκδρομικούς χώρους και αναμένεται σήμερα να υπάρξει πυκνή τροχαία κίνηση από Τρόοδος προς Λευκωσία και επίσης προς Λεμεσό. Επιπρόσθετα αναμένεται να υπάρξει πυκνή τροχαία κίνηση από τις παράλιες περιοχές, κυρίως προς Λευκωσία» σημείωσε ο κ. Χαραλάμπους.

Όπως ανέφερε, τα μέλη της Αστυνομίας βάσει διαταγής επιχείρησης θα βρίσκονται και πάλι στους δρόμους μαζί με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Τροχαίας Αρχηγείου, και θα βοηθούν τους οδηγούς να φτάσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους. «Θα είναι έντονη η παρουσία μας στο οδικό δίκτυο, τόσο στο κύριο, όσο και στο δευτερεύον» σημείωσε ο κ. Χαραλάμπους.

Πρόσθεσε ότι η διαταγή επιχείρησης αφορά όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις και όλοι οι αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για να βοηθήσουν τους εκδρομείς να φτάσουν στους εκδρομικούς χώρους, αλλά και να επιστρέψουν με ασφάλεια στις οικείες τους.

Ο Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου είπε ακόμα ότι χθες είχε παρατηρηθεί πυκνή τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο Κοκκινοτριμιθιάς-Αστρομερίτη-Τροόδους και από Λεμεσό προς Τρόοδος, τις πρωινές ώρες μετά τις 11 μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι. Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο η κίνηση ήταν κανονική χωρίς κανένα πρόβλημα, όπως ανέφερε.

Είπε επίσης ότι το απόγευμα με την επιστροφή των εκδρομέων, η κίνηση ήταν αραιή, τόσο από Τρόοδος προς Λευκωσία, αλλά και Λεμεσό, καθώς και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο.