Αστυνομία: Έχουν ληφθεί μέτρα για ενίσχυση της περιοχής Τηλλυρίας

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης είπε ότι οι 15 μετανάστες που εντοπίστηκαν χθες βράδυ από την Αστυνομία στην ακτογραμμή Πόλης Χρυσοχούς – Πύργου Τυλληρίας  έχουν μεταφερθεί στα επαρχιακά κλιμάκια Πάφου και Λεμεσού και μετά την υποβολή αίτησης για πολιτικό άσυλο θα παραληφθούν από οικείους τους που διαμένουν νόμιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ανέφερε ότι όλοι, πλην ενός ανήλικου, είναι κάτοχοι ταξιδιωτικών εγγράφων. Ο Ανδρέας Αγγελίδης αναφερόμενος στα γεγονότα είπε ότι οι 15, (14 άνδρες και μία γυναίκα), εντοπίστηκαν κατόπιν πληροφορίας στις 11.20 χθες βράδυ και οδηγήθηκαν στον τοπικό αστυνομικό σταθμό. Διαπιστώθηκε ότι είχαν αφιχθεί από την Μερσίνα της Τουρκίας, μέσω κατεχομένων, στο συγκεκριμένο σημείο.

Η Αστυνομία, συνέχισε, αξιολογεί συγκεκριμένες πληροφορίες για το θέμα των διακινητών και η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση. Επιπρόσθετα, είπε,

“έχουν ληφθεί μέτρα για ενίσχυση της περιοχής, τόσο από τη λιμενική Ααστυνομία όσο και από μέλη του τοπικού αστυνομικού σταθμού”. Με βάση πληροφορίες ότι αναμένονται από τη Μερσίνα και άλλοι μετανάστες στο ίδιο σημείο, είπε, “η Αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση σε συνεργασία με τις άλλες υπηρεσίες του κράτους”.