Αστυνομία:”Γκαγκστερική” καταδίωξη με πυροβολισμούς στα ελαστικά αυτοκινήτου

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, τα ξημερώματα στο Στρόβολο η Αστυνομία καταδίωξε όχημα που δεν σταμάτησε σε έλεγχο τροχαίας.

Η Αστυνομία  πυροβόλησε δυο φορές στα ελαστικά πριν καταφέρει να το ακινητοποιήσει.

Ο 21χρονος οδηγός του οχήματος κινήθηκε απειλητικά κατά του περιπολικού, κατά την προσπάθεια ανακοπής του.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε τελικά σε χώρο στάθμευσης και ο οδηγός συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ στον προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης που του έγινε, διαπιστώθηκε ότι υπερέβαινε το όριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, γύρω στις 2.10 τα ξημερώματα της Κυριακής, μέλη της Τροχαίας Λευκωσίας, τα οποία διενεργούσαν έλεγχο τροχαίας στη λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ, στο Στρόβολο, έκαναν σήμα στον οδηγό αυτοκινήτου να σταματήσει για έλεγχο.

Αντ` αυτού, ο οδηγός, που είναι κάτοικος Λευκωσίας, συνέχισε την πορεία του, οδηγώντας αμελώς και επικίνδυνα.

Αμέσως, το περίπολο της Τροχαίας ακολούθησε το αυτοκίνητο, από τα φώτα Ορφανίδη προς τον κυκλικό κόμβο Μετρό, ενώ κατά την προσπάθεια ανακοπής του από μέλος της Αστυνομίας, το οποίο έκανε σήμα στον οδηγό να σταματήσει το όχημα, αυτός κινήθηκε απειλητικά εναντίον του με το όχημά του, με αποτέλεσμα το μέλος της Αστυνομίας να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του πιστολιού, πυροβολώντας δυο φορές στο δεξί μπροστινό ελαστικό του οχήματος, με σκοπό να το ακινητοποιήσει.

Ακολούθως, ο οδηγός συνεχίζοντας να οδηγεί επικίνδυνα συνέχισε την πορεία του προς την περιοχή του Στροβόλου, διαπράττοντας τροχαίες παραβάσεις, ενώ λόγω της ζημιάς που υπέστη το ελαστικό, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε χώρο στάθμευσης στην περιοχή του Στροβόλου.

Στη συνέχεια, ο οδηγός συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα που διέπραξε.

Σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης στον οποίο υπεβλήθη, η ένδειξη ήταν 78mg%, αντί 22mg% που είναι το καθορισμένο όριο, ενώ σε τελική εξέταση αλκοόλης, η ένδειξη ήταν 83mg% αντί 22mg%.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Στροβόλου συνεχίζει τις εξετάσεις.