Αστρονομικοί οι μισθοί στην Παρί Σεν Ζερμέν… φτάνουν τα 629 εκατομμύρια ευρώ

Το «megaproject» της Παρί Σεν Ζερμέν έχει τίμημα και συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η «L’Équipe» είναι 629 εκατομμύρια ευρώ! Τόσο κοστίζει η πληρωμή των μισθών των Μέσι, Νεϊμάρ, Μπαπέ, Σέρχιο Ράμος, Χακίμι και των υπόλοιπων Παριζιάνων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της γαλλικής εφημερίδας, οι μισθοί της Παρί Σεν Ζερμέν αντιπροσωπεύουν το 37% του συνόλου της Ligue 1, που υπολογίζεται στα 1.730 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πάντως η αντίπαλος της Ρεάλ Μαδρίτης στη φάση των «16» του Champions League διέψευσε τα συγκεκριμένα νούμερα. Σύμφωνα με την εκδοχή της, οι μισθοί ανέρχονται στα 585 εκατομμύρια ευρώ -εκ των οποίων τα 127 εκατομμύρια ευρώ είναι φόροι- για όλους τους υπαλλήλους και τα μέλη της. Συμπεριλαμβανομένων των παικτών χάντμπολ και των αθλητών του τζούντο.

Το σίγουρο είναι ότι η αύξηση τις τελευταίες σεζόν στο μισθολόγιο της γαλλικής ομάδας είναι τρομακτική. Το 2018/19 οι μισθοί ήταν στα 370 εκατομμύρια ευρώ, την επόμενη σεζόν ανήλθαν στα 414 εκατομμύρια ευρώ, την περυσινή σεζόν εκτοξεύτηκαν στα 503 εκατομμύρια ευρώ, για να φτάσει σε ένα αστρονομικό νούμερο μεταξύ των 585 εκατομμυρίων ευρώ που υπέδειξε η Παρί Σεν Ζερμέν και των 629 εκατομμυρίων ευρώ που υπολόγισε η «L’Équipe» για την τρέχουσα σεζόν.

Οσον αφορά πάντως το FFP, στην Παρί δεν έχουν να φοβηθούν το παραμικρό, καθώς οι ιδιοκτήτες του συλλόγου, Qatar Sports Investments, είναι πάντα έτοιμοι να «διαγράψουν» ζημιές κατά τις απαιτήσεις του DNCG (National Department of Management Control). Η πανδημία οδήγησε την UEFA να χαλαρώσει σημαντικά τους κανόνες της κι έτσι οι ομάδες που αγωνίζονται σε διοργανώσεις της UEFA έχουν την ευκαιρία να μειώσουν στο μισό τα πιθανά ελλείμματα που καταγράφηκαν τις σεζόν 2019/20 και 2020/21.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα αναφέρει η γαλλική εφημερίδα οι Παριζιάνοι δεν απειλούνται από πιθανές κυρώσεις της UEFA.