Αστρολογία: 6 πλανήτες θα είναι ανάδρομοι τον Αύγουστο

Αστρολογία: 6 πλανήτες θα είναι ανάδρομοι τον Αύγουστο

Κάθε πλανήτης στην αστρολογία έχει τη δική του προσωπικότητα και κυβερνά διαφορετικές πτυχές της ανθρώπινης ψυχής.

Καθώς κινούνται στο ζωδιακό κύκλο, σας ωθούν να προχωρήσετε, συγκρούονται με άλλους πλανήτες και πυροδοτούν νέα ενέργεια στην πραγματικότητά σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι εμμένουν στα ζώδια, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, οι πλανήτες είναι πολύ πιο ενδιαφέροντες (γιατί επηρεάζουν).

Ωστόσο, αυτοί οι πλανήτες απέχουν πολύ από «το τέλειο» και μερικές φορές, αλλάζουν πορεία.

Περιστασιακά, θα σταματήσουν και θα αρχίσουν να γυρίζουν προς τα πίσω, αναδιπλώνοντας την ενέργειά τους προς τα μέσα. Υπάρχει ακόμη και μια λέξη για αυτό το παράξενο συμβάν…. και ονομάζεται «αναδρομή». Και αν είστε οπαδός της αστρολογίας, ξέρετε πόσο άβολο είναι αυτό το κοσμικό αίνιγμα. Στην πραγματικότητα, ίσως αναρωτιέστε ποιοι πλανήτες είναι ανάδρομοι τον Αύγουστο του 2021, μόνο για να είστε ψυχικά προετοιμασμένοι.

Πιθανότατα έχετε ακούσει για τον ενοχλητικό ανάδρομο Ερμή, που είναι γεμάτος αποδιοργάνωση, αμήχανες στιγμές και κακή επικοινωνία. Μπορεί να γνωρίζετε επίσης για την ανάδρομη Αφροδίτη, που αυξάνει πολλές φορές την πιθανότητα να ραγίσει καρδιές. Ευτυχώς, δεν είναι δύσκολη η εμπειρία κάθε οπισθοδρόμησης. Κάποιες φορές μάλιστα, μπορεί να είναι ευλογία.

Το μόνο που συμβαίνει ουσιαστικά είναι ότι η ενέργεια ενός πλανήτη στρέφεται προς τα μέσα, ξεκινώντας μια περίοδο προβληματισμού καθώς ενθαρρύνεστε να επανεξετάσετε το παρελθόν και να επεξεργαστείτε τα πράγματα μέσα σας. Έξι πλανήτες θα είναι ανάδρομοι αυτόν τον Αύγουστο και όλοι θεωρούνται «εξωτερικοί πλανήτες» λόγω της αργής διαδρομής τους στο ζωδιακό κύκλο. Στην αρχή ίσως να μην τους καταλάβετε καν.

Άλλωστε, αυτοί οι πλανήτες είναι ήδη ανάδρομοι σχεδόν τη μισή χρονιά. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου, θα παρατηρήσετε πώς έχουν προκαλέσει λεπτές αλλαγές μέσα σας. Ένα πράγμα είναι σίγουρο – με κάθε εξωτερικό πλανήτη στη μέση μιας ανάδρομης πορείας- ότι ο Αύγουστος του 2021 είναι σίγουρα ένας μήνας ενδοσκόπησης.

Έξι πλανήτες θα είναι ανάδρομοι τον Αύγουστο .
Δίας (20 Ιουνίου έως 18 Οκτωβρίου)

Με τον Δία – πλανήτη της επέκτασης και της απόλαυσης – στη μέση του τακτικά προγραμματισμένου ανάδρομου κύκλου του, τα πράγματα μπορεί να φαίνονται πιο υποτονικά.

Ο Δίας προτιμά να είναι δυνατός και αμείλικτος, αλλά όταν αυτός ο πλανήτης είναι οπισθοδρομικός, σας ενθαρρύνει να εστιάσετε στην εσωτερική σας ανάπτυξη.

Η περίοδος του ανάδρομου Δία, είναι μια στιγμή για να επανασυνδεθείτε με την ικανότητά σας να δημιουργήσετε τις ευκαιρίες σας, να αγκαλιάσετε τον αυθορμητισμό σας και να συνειδητοποιήσετε, ότι μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας ευτυχία.

Κρόνος (23 Μαΐου έως 10 Οκτωβρίου)

Ο Κρόνος θεωρείται ουσιαστικά ο «πατέρας» της αστρολογίας. Είναι ο πλανήτης της πειθαρχίας, της σκληρής δουλειάς, της ωριμότητας και της καθυστερημένης ικανοποίησης, γεγονός που εξηγεί γιατί δεν έχει καμία αναστολή, να σας κάνει μια γρήγορη διάλεξη, όταν απογοητεύεστε. Ωστόσο, όταν ο Κρόνος είναι ανάδρομος, κάνετε λίγες διακοπές από την έντονη προπόνησή του. Αυτό σας δίνει χρόνο να επεξεργαστείτε ήρεμα τα μαθήματά του και να ξανασκεφτείτε την ηθική της εργασίας σας στον ελεύθερο χρόνο σας.

Ποσειδώνας (25 Ιουνίου έως 1 Δεκεμβρίου)

Αν ο Ποσειδώνας ήταν άτομο, θα ήταν ο πνευματικός γκουρού – ή ο χίπης, ανάλογα με το ποιος ρωτάει – που έχει πάντα κρυστάλλους στις τσέπες του. Ασχολείται με τον υπερβατικό διαλογισμό, ξέρει πώς να παίζει σιτάρ και αφήνει χώρο κάθε φορά που του μιλάτε. Αυτός είναι ο πλανήτης της φαντασίας, της πνευματικότητας και της απόδρασης. Ωστόσο, όταν ο Ποσειδώνας είναι ανάδρομος, όλο και δυσκολευόμαστε να ξεφύγουμε. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας είναι μια στιγμή για να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα, καθώς εστιάζετε στην πραγματικότητα.

Πλούτωνας (27 Απριλίου έως 6 Οκτωβρίου)

Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης της μεταμόρφωσης. Σε σκοτώνει (μεταφορικά ή φυσικά) και μετά σε ανασταίνει από τους νεκρούς, πιο δυνατό από ποτέ. Όταν ο Πλούτωνας είναι ανάδρομος, συχνά σας ενθαρρύνει να κοιτάξετε βαθιά μέσα στο υποσυνείδητό σας και να πυροδοτήσετε τις προσωπικές σας μεταμορφώσεις. Για να υιοθετήσετε πλήρως μια μεταμόρφωση, πρέπει κάτι στη ζωή σας να «πεθάνει». Αυτός ο ανάδρομος, θα σας αποκαλύψει τι είστε έτοιμοι να αφήσετε.

Χείρων(15 Ιουλίου έως 19 Δεκεμβρίου)

Στην αστρολογία, ο Χείρωνας αντιπροσωπεύει τη βαθύτερη ευπάθεια και τον πιο εγγενή φόβο σας. Είναι το άγχος που παραμένει πάντα σαν μια πληγή που δεν θεραπεύεται ποτέ εντελώς. Ωστόσο, αυτή η πληγή αντιπροσωπεύει παράλληλα τη μεγαλύτερη δύναμή σας, καθώς είναι παράλληλα η πηγή της ενσυναίσθησής σας όπως και της ικανότητάς σας να φροντίζετε τους άλλους. Όταν ο Χείρωνας είναι ανάδρομος, αυξάνει την επίγνωση που έχετε για τα δεινά σας, ώστε να μπορείτε να μάθετε πώς να καταπραΰνετε και να θεραπεύετε τον εαυτό σας ακόμα πιο ουσιαστικά.

Ουρανός (19 Αυγούστου έως 18 Ιανουαρίου 2022)

Ο μόνος ανάδρομος πλανήτης που ουσιαστικά ξεκινά τον Αύγουστο, είναι ο ανάδρομος Ουρανός. Αυτός είναι ο πλανήτης των ξαφνικών αλλαγών, της επανάστασης, της εξέγερσης και της ατομικότητας.

Ο ανάδρομος Ουρανός σας δίνει ένα μικρό διάλειμμα από την απρόβλεπτη επιρροή του. Αντί για το συνηθισμένο τρόπο λειτουργίας του- που είναι να στέλνει κεραυνούς αλλαγών στη συμπεριφορά σας- ο ανάδρομος Ουρανός, πρόκειται να προκαλέσει αλλαγή μέσα σας. Αγκαλιάστε την εκκεντρικότητα και την αυθεντικότητά σας!