Αστρολογία: 5 πλανήτες θα είναι ανάδρομοι αυτό τον Ιούλιο

Αστρολογία: 5 πλανήτες θα είναι ανάδρομοι αυτό τον Ιούλιο

Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στην αστρολογία, υπάρχουν πάντα οπισθοδρομήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Παρόλο που η λέξη «οπισθοδρόμηση» συνήθως προκαλεί πολύ άγχος – κι αυτό γιατί κάποιες φορές, είναι πραγματικά απαίσιες – είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι πλανητικές οπισθοδρομήσεις δεν είναι εγγενώς κακές.

Υπάρχει σχεδόν πάντα ένας ανάδρομος πλανήτης, που είναι αρκετή απόδειξη πως τα πράγματα δεν πάνε πάντα στραβά κατά τη διάρκεια του. Αν αναρωτιέστε ποιοι πλανήτες είναι ανάδρομοι τον Ιούλιο του 2021 μην ανησυχείτε!

Είναι πέντε οι πλανήτες που ξεκινούν την ανάδρομη πορεία τους στο ζωδιακό κύκλο. Μη φοβάστε όμως…. θα επιβιώσετε! Δεν είναι όλοι ισότιμοι. Μερικές φορές, ίσως δεν παρατηρείτε καν πως ένας πλανήτης είναι ανάδρομος.

Ο αντίκτυπος μιας οπισθοδρόμησης οφείλεται σε έναν συνδυασμό μερικών στοιχείων: Θα έρθει ο ανάδρομος σε επαφή με σημεία του γενέθλιου χάρτη σας;

Θα πραγματοποιηθεί σε ένα δύσκολο αστρολογικό σας οίκο; Είναι εσωτερικός ή εξωτερικός, ο εν λόγω πλανήτης ; Η τελευταία διάκριση είναι εξαιρετικά σημαντική για την οπισθοδρομική υπερβολή του Ιουλίου. Αν ένας πλανήτης είναι εσωτερικός (Ερμής, Αφροδίτη και Άρης), τότε η οπισθοδρόμησή του θα είναι πιο έντονη, λόγω του ότι οι εσωτερικοί πλανήτες επηρεάζουν τη ζωή σας σε στενότερη και πιο βραχυπρόθεσμη βάση.

Αν είναι εξωτερικός πλανήτης (Δίας, Κρόνος, Ποσειδώνας κ.λπ.), τότε υπάρχει πιθανότητα να μην αισθανθείτε καν την οπισθοδρόμησή του. Οι εξωτερικοί πλανήτες έχουν ήδη γυρίσει ανάδρομοι, σχεδόν το μισό της χρονιάς και σας επηρεάζουν σταδιακά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δίας (20 Ιουνίου έως 18 Οκτωβρίου)

Ο Δίας είναι ένας πλανήτης που ξεχωρίζει – κυβερνά το θάρρος, την ανάπτυξη, τον αυθορμητισμό και την περιπέτεια. Ό, τι αγγίζει ο Δίας αναπόφευκτα γίνεται μεγαλύτερο. Ωστόσο όταν είναι ανάδρομος, ο συνηθισμένος ενθουσιασμός και η ζωντάνια του μετριάζονται…. και ενεργοποιείται μια περίοδος στοχαστικής εσωτερικής διεύρυνσης. Καθώς ο ανάδρομος Δίας βρίσκεται στους πνευματικούς Ιχθύες (μέχρι να επανέλθει στον Υδροχόο στις 28 Ιουλίου), μπορεί να γίνετε πιο εσωστρεφείς αυτόν τον μήνα και ανοιχτοί σε θεραπεία.

Κρόνος (23 Μαΐου έως 10 Οκτωβρίου)

Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης της δομής και του νόμου. Δεν είναι περίεργο που θεωρείται ο πατριάρχης του ζωδιακού, επειδή σας ενθαρρύνει να οικοδομήσετε πειθαρχία και να γίνετε πιο υπεύθυνοι. Όταν αυτός ο βαριά οπλισμένος πλανήτης γυρίζει ανάδρομος, νιώθετε πως κάνετε διάλειμμα- σαν να πηγαίνει σε επαγγελματικό ταξίδι ο αυστηρός πατέρας σας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να επανασχεδιάσετε τα πλάνα σας και να ανασυγκροτηθείτε.

Ποσειδώνας (25 Ιουνίου έως 1 Δεκεμβρίου)

Ο Ποσειδώνας είναι περισσότερο ονειρικός πλανήτης, παρά πραγματιστής. Σας βοηθά να συνδεθείτε με τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας. Παράλληλα όμως, σας δημιουργεί ένα αίσθημα αποπροσανατολισμού, απόστασης και αυταπάτης. Με την πορεία του Ποσειδώνα σε εξέλιξη, μερικές από τις φαντασιώσεις και τις ψευδαισθήσεις σας θα αρχίσουν να ξεθωριάζουν. Αυτή η οπισθοδρόμηση μπορεί να είναι απίστευτα διαφωτιστική καθώς αναγνωρίζετε μέρη…. μιας πραγματικότητας που αγνοείτε.

Πλούτωνας (27 Απριλίου έως 6 Οκτωβρίου)

Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης της δημιουργίας και του ολέθρου (του θανάτου και της αναγέννησης). Είναι ένας ύπουλος πλανήτης που ελέγχει τις πιο σκοτεινές και αδίστακτες παρορμήσεις σας. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Πλούτωνας κυβερνά επίσης την ικανότητά σας να ελέγχετε, να χειρίζεστε και να αναζητάτε δύναμη. Γι ‘αυτό, όταν ο Πλούτωνας είναι ανάδρομος, οι δομές εξουσίας, αρχίζουν να καταρρέουν. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση των τρόπων που ασκείτε την κυριαρχία σας στους άλλους (και τον τρόπο που οι άλλοι ασκούν εξουσία πάνω σας).

Χείρων (15 Ιουλίου – 19 Δεκεμβρίου)

Ο Χείρωνας είναι ο πλανήτης – ή μάλλον, ο αστεροειδής – της βαθύτερης πληγής σας και της δια βίου προσπάθειάς σας να την θεραπεύσετε. Καθώς κινείται στο ζωδιακό κύκλο, πυροδοτεί εμπειρίες που προκαλούν τις συναισθηματικές σας ευαισθησίες. Αυτές οι εμπειρίες, σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μεγάλη δύναμη μέσω της διαδικασίας. Όταν όμως είναι ανάδρομος, σας δίνει την ευκαιρία να επεξεργαστείτε αυτές τις θεραπευτικές εμπειρίες και να συμβιβαστείτε με τις εσωτερικές σας ευπάθειες.