Αστρολογία 28/01: Πανσέληνος στο ζώδιο του Λέοντα

Αστρολογία 28/01: Πανσέληνος στο ζώδιο του Λέοντα

Σήμερα κορυφώνεται η Πανσέληνος του μήνα στην 9η μοίρα του άξονα Λέοντα – Υδροχόου.

Θα επηρεάσει τους Ταύρους Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του πρώτου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Σε κάθε Πανσέληνο έχουμε την κορύφωση των καταστάσεων που ξεκίνησαν με την Νέα Σελήνη, που προηγήθηκε.

Η πανσέληνος του Ιανουαρίου ονομάζεται Πανσέληνος του Λύκου. Στο μυαλό σας, φανταστείτε τη γη, να βρίσκεται ανάμεσα στην πανσέληνο και τον ήλιο του Υδροχόου – αυτή είναι η πλανητική διαμόρφωση κάθε πανσελήνου.

Κάθε πανσέληνος κατά τη διάρκεια της εποχής του Υδροχόου θα είναι πάντα στο Λέοντα, καθώς αυτός ο αστερισμός είναι απέναντι από τον Υδροχόο στον τροχό του ζωδιακού κύκλου.

Η γεωμετρική σχέση των αστερισμών καθορίζεται, σε σχέση με τις φάσεις της σελήνης.

Η πανσέληνος στο Λέοντα είναι μια αντίθεση του Λέοντα-Υδροχόου και όλων των τρόπων με τους οποίους αυτά τα αρχέτυπα αλληλοσυμπληρώνονται. Αυτή η πανσέληνος μας διδάσκει πώς να ανταπεξέλθουμε στις αλλαγές και το απροσδόκητο και πώς να συνδεθούμε με φίλους και ομάδες.

Ο Λέοντας και ο Υδροχόος παίρνουν την ατομική συνείδηση και την υφαίνουν στον μεγάλο κοσμικό αργαλειό. Τολμήστε ν’ απελευθερώστε τον εαυτό σας. Ο Λέοντας κυβερνά την αυτο-έκφραση.

Είναι μια αμιγώς θεατρική φωτιά…. σαν έναν επιβλητικό ηθοποιό στη σκηνή. Δεν είναι μυστικό ότι το λιοντάρι έχει εμμονή με τον εαυτό του.

Ο Υδροχόος ελέγχει γρήγορα αυτήν τη συμπεριφορά, αλλά έχει το δικό του «εγώ». Ο Υδροφόρος του ζωδιακού, είναι πεπεισμένος ότι το μήνυμά του θα αλλάξει την οπτική του Λέοντα. Έχοντας αυτά τα δυο αρχέτυπα με το μέρος μας – πείσμα κι αυτοπεποίθηση – μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.

Μαζί ο Λέοντας κι ο Υδροχόος, δημιουργούν ένα τονωτικό συναισθηματικής ελευθερίας. Αυτή η πανσέληνος είναι ένας παράγοντας σοφίας και αυτο-ενδυνάμωσης. Ας καταστρέψουμε τα παλιά ψυχολογικά όρια και ας αφήσουμε ν’ αναδειχτούν τα πιο υγιή πρότυπα.

Εξαφανίστε όλα αυτά τα δεσμά και τις αλυσίδες, με ένα ανοιγοκλείσιμο των μαγικών τιρκουάζ ματιών του Υδροχόου. Πολλά πράγματα είναι δυνατά σ’ αυτή την πανσέληνο.

Ορισμένες δυνατότητες βέβαια, είναι λιγότερο λαμπερές από κάποιες άλλες. Αυτή η πανσέληνος θα συμπέσει με δύο άλλες πλανητικές όψεις. Το πρωί, η Αφροδίτη στον Αιγόκερω θα κάνει σύνοδο με τον ισχυρό Πλούτωνα. Τα συναισθήματα θα αυξηθούν.

Μια υπέροχη μέρα για ουσιαστικές συζητήσεις. Ο Πλούτωνας μας επιτρέπει να εκτιμήσουμε τη βαθιά δουλειά και τα επιτεύγματά μας. Μετά την πανσέληνο, ο Ήλιος θα κάνει σύνοδο με τον Δία στον Υδροχόο…κάτι που σημαίνει πως αυτή η πανσέληνος είναι μια πολύ καλή στιγμή για να ταξιδέψετε.

Οι αστρολόγοι γνωρίζουν, πως όποτε έχουμε μια ηλιακή σύνοδο κατά τη διάρκεια της πανσελήνου, αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος πλανήτης σχηματίζει μια αντίθεση με τη Σελήνη.

Η Σελήνη σε αντίθεση με τον Δία, σημαίνει ότι θέλουμε να δούμε το καλύτερο στους άλλους, αλλά εντοπίζοντας τα ελαττώματά τους. Συγχωρούμε γρήγορα, έτσι ώστε τα πράγματα να φαίνονται και πάλι «σωστά». Τείνουμε επίσης να υποσχόμαστε περισσότερα από όσα μπορούμε να προσφέρουμε. Τα συναισθήματα θα έχουν σκαμπανεβάσματα. Επίσης, θα βρίσκουμε γρηγορότερα νέες ιδέες.

Γειώστε τον εαυτό σας προσπαθώντας να έχετε καλή κρίση για να μετριάσετε αυτήν την υπερβολικά ενθουσιώδη επιρροή και να αποφύγετε τη σπατάλη ενέργειας. Από τη φωτεινή πλευρά, θα είστε πολύ αισιόδοξοι και γενναιόδωροι. Η ψυχική και σωματική ενέργεια αυξάνεται σημαντικά σε κάθε πανσέληνο. Αυτό γίνεται αισθητό όχι μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα, αλλά και κάποιες ημέρες πριν και μετά. Τα συναισθήματα και η διαίσθηση θα αυξηθούν.