Αστρολογία: Το πρώτο τέταρτο σελήνης στον Ταύρο

Αστρολογία: Το πρώτο τέταρτο σελήνης στον Ταύρο

Η εποχή του Υδροχόου ξεκινά στις 19 Ιανουαρίου. Την επόμενη μέρα, ο ήλιος τετραγωνίζει το γήινο φεγγάρι στον Ταύρο. Το φεγγάρι θα παραμείνει στον Ταύρο μέχρι αργά στις 22 Ιανουαρίου.

Κατόπιν μεταβαίνει στους Διδύμους για τον επόμενο γύρο των 60 ωρών. Το φεγγάρι τώρα, συγκεντρώνει ορμή για να «γεμίσει».

Στις 27 Ιανουαρίου, μπαίνει στον Λέοντα για την πανσέληνο. Θα νιώσουμε φρέσκοι και καθαροί μετά την ανθεκτική Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω. Το πρώτο τέταρτο, συνήθως αποφασίζουμε πώς θα προχωρήσουμε στον νέο σεληνιακό κύκλο.

Αυτές οι σεληνιακές φάσεις βοηθούν στην αποσαφήνιση των σχεδίων μας. Το πρώτο τέταρτο σελήνης στον Ταύρο φέρνει γείωση και σταθερότητα μέσα στον ανεμοστρόβιλο του Υδροχόου. Ο Ταύρος ζει αργά και με πλούτο. Από τον Ταύρο μαθαίνουμε την τέχνη της άνεσης.

Ο Ταύρος είναι μια απίστευτη οικοδέσποινα. Αυτή η φάση του φεγγαριού αφορά τις ήρεμες συζητήσεις, το καλό φαγητό ή όσα σας κάνουν να νιώθετε σαν στο σπίτι σας. Η επιρροή του Υδροχόου μας δημιουργεί τη διάθεση να είμαστε κοινωνικοί και περιπετειώδεις…αλλά η σελήνη στον Ταύρο μας κρατά προσγειωμένους, γλυκούς και χαλαρούς. Αν αγνοήσουμε το αίτημα για ξεκούραση και ανάκαμψη, ενδέχεται να νιώσουμε άγχος ή πονοκεφάλους.

Το μόνο που πρέπει να ξέρετε για τον Ταύρο είναι ότι αγαπάνε το φαγητό και τον ύπνο! Αν δεν έχουν αυτά τα πράγματα, γίνονται ράθυμοι παρόλο που ο αισθησιασμός τους είναι ιδιαίτερα συναρπαστικός! Υπάρχουν δύο στοιχεία σ’ αυτή τη φάση του φεγγαριού.

Ο Ταύρος λέει ότι πρέπει να ριζωθούμε. Ωστόσο, ο αέρινος Υδροχόος απαιτεί να έχουμε λαμπερά οράματα για το μέλλον. Κάτω από το παγωμένο έδαφος, η αλλαγή ανεβαίνει σαν αόρατα κύματα μάγματος. Μιλώντας για τη λάβα, αυτή η φάση του φεγγαριού συμπίπτει με μια πικάντικη σύνοδο Άρη/Ουρανού στον Ταύρο.

Η ισχυρότερη όψη της Σελήνης είναι στην πραγματικότητα ένα σκληρό τετράγωνο με τον Κρόνο στον Υδροχόο. Η σύνοδος Άρη / Ουρανού λοιπόν, θα κάνει τη μέρα πολύ ενδιαφέρουσα και απρόβλεπτη.

Αυτή η όψη…. είναι εκρηκτική από μόνη της, αλλά θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με τον Ήλιο, τον Ερμή, τον Δία και τον Κρόνο… όλους στον Υδροχόο, που κυβερνάται από τον Ουρανό. Να περιμένετε το απροσδόκητο, σ’ αυτό το πρώτο τέταρτο – το ίδιο και για τη Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω

Όσο για το τετράγωνο Σελήνης/Κρόνου, αυτή είναι μια αυτοκριτική ή αυτοκαταστροφική επιρροή. Ο Κρόνος μας κάνει να νιώθουμε πως πρέπει να λογοκρίνουμε τον εαυτό μας.

Με την εμπλοκή της Σελήνης (που κυριαρχεί τα συναισθήματά μας) αυτό δηλώνει πως πρέπει να κρύψουμε το πώς αισθανόμαστε ή πως είναι ανάγκη να επεξεργαστούμε τα συναισθήματά μας. Πρόκειται για μια προσωρινή επιρροή, γι’ αυτό μην την αφήσετε να σας επηρεάσει.

Στην αρχαία Αίγυπτο, ο Ταύρος ήταν γνωστός ως Άθωρ θεά της μητρότητας. Η Άθωρ σχετίζεται με τη μουσική, το τιρκουάζ και ένα κολιέ που ονομάζεται menat.

Φορέστε ένα μπλε μαντήλι ή ένα κολιέ για να επικαλεστείτε την απαλή δύναμη της Άθωρ και να προστατεύσετε το λαιμό σας (κυβερνάται από τον Ταύρο).