Αστρολογία: Τελευταίο τέταρτο της Σελήνης

Αστρολογία: Τελευταίο τέταρτο της Σελήνης

Σελήνη 28/09 :

Κάθε χρόνο όταν ο Ήλιος θα βρίσκεται στον Ζυγό, η Νέα Σελήνη θα είναι πάντα στον Ζυγό, η πανσέληνος θα είναι πάντα στον Κριό και τα τέταρτα φεγγάρια θα είναι πάντα στον Καρκίνο και τον Αιγόκερω.

Αυτές οι γεωμετρικές σχέσεις, είναι σταθερές και αμετάβλητες. Τα τελευταία τέταρτα σελήνης είναι σημεία καμπής ή σταυροδρόμια, που ανοίγουν το δρόμο για τη Νέα Σελήνη / Νέο σεληνιακό κύκλο.

Αυτή η φάση μας προετοιμάζει για τη Νέα Σελήνη στον Ζυγό στις 6 Οκτωβρίου. Όταν η σελήνη βρίσκεται στον Καρκίνο, είναι ιδανικό διάστημα για να φυτέψετε, να θερίσετε και να φάτε πράσινα λαχανικά.

Είναι επίσης κατάλληλο διάστημα για να έρθετε σε επαφή με τα συναισθήματά σας. Ο Ζυγός είναι η θεά της δικαιοσύνης… ενώ ο Καρκίνος, το μεγάλο μητρικό πνεύμα. Οι φάσεις της Σελήνης κατά την περίοδο του Ζυγού είναι σημαντικές από κοινωνική άποψη, γιατί φέρνουν αλλαγές στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Αυτές οι αλλαγές δεν είναι τυχαίες.

Συμβαίνουν επειδή πρέπει, προκειμένου να εξασφαλίσουν ειρήνη και άνεση σε ένα δεδομένο περιβάλλον. Πρέπει να σημειωθεί όμως, πως η αρμονία έρχεται σ’ αυτή τη φάση του φεγγαριού, μόνο αν και όταν το περιβάλλον είναι σωστό. Πρέπει να κοιτάξουμε πέρα από την επιφάνεια των συνομιλιών και της στιγμιαίας συμφιλίωσης για να δούμε αν ένα δεδομένο περιβάλλον θα προσφέρει μακροζωία κι αν η βάση του είναι φτιαγμένη για να διαρκέσει.

Ο χρόνος κοντά στο νερό ή στη θάλασσα μπορεί να βοηθήσει στη διευκρίνιση αυτών των σημαντικών ερωτήσεων. Η συζήτηση με τους πρεσβύτερους και η μάθηση από την ευγενή σοφία τους θα βοηθήσει επίσης. Σε αυτή τη φάση του φεγγαριού πριν από μερικά χρόνια, ο σύντροφός μου και εγώ ταξιδέψαμε πίσω στις παιδικές μας ρίζες.

Από τις πλαγιές του Ολύμπου παρατηρούσαμε ήσυχα τις όμορφες ακτές της Πιερίας. Με τις θερμοκρασίες να χαμηλώνουν, την υγρασία στη γη, τις ακτίνες του ήλιου να περνούν δειλά ανάμεσα από τα φυλλώματα, τα πουλιά να φεύγουν για το ζεστό νότο, η φύση ντυνόταν σιγά-σιγά με τα χρώματα του χειμώνα.

Γύρω μας, μια θάλασσα από φύλλα σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου και σκοτεινοί κορμοί δέντρων που στέκονταν επιβλητικά, ραπισμένοι από το νερό της βροχής. Φάγαμε σταφύλια και αναπνεύσαμε δροσερό αέρα μέσα στην ησυχία που την διέκοπτε μόνο ο άνεμος. Ελπίζω, αυτή η ειρηνική εικόνα να σας καθοδηγήσει με ηρεμία, στη λήψη αποφάσεων.

Αυτή η φάση του φεγγαριού θα τετραγωνίσει όχι μόνο τον Ήλιο, αλλά και τον Άρη στον Ζυγό, όπως και τον ανάδρομο Χείρωνα στον Κριό. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις επικοινωνίες μας, γιατί το ίδιο διάστημα ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στον Ζυγό.

Το λουλούδι δύναμης για αυτή τη φάση του φεγγαριού… είναι το τριαντάφυλλο – και το αγκάθι. Στο διαλογισμό, εστιάστε στο τσάκρα της καρδιάς.