Αστρολογία: Τελευταία πανσέληνος του 2021 στους Διδύμους

Αστρολογία: Τελευταία πανσέληνος του 2021 στους Διδύμους – 18 Δεκεμβρίου 2021 

Τελευταία Πανσέληνος : Τρεις μέρες πριν το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, έχουμε πανσέληνο στους Διδύμους που κάνει αντίθεση με τον ήλιο του Τοξότη, που φθίνει.

Ήλιος και σελήνη αντιτίθενται ο ένας στον άλλον από τους Διδύμους και τον Τοξότη αντίστοιχα. Η διάνοια (Δίδυμοι) εναντιώνεται στον ιδεαλισμό και την αισιοδοξία (Τοξότης).

Οι Δίδυμοι θέλουν να είμαστε περίεργοι… αλλά και δύσπιστοι. Ο Τοξότης πάλι…θέλει να είμαστε χαρούμενοι και επιεικής.

Ο ηλιακός κύκλος του Τοξότη έχει να κάνει με το να προχωρήσουμε στο πνευματικό και φιλοσοφικό μας μονοπάτι. Αυτή η πανσέληνος ψιθυρίζει… κίνηση και ταξίδι καθώς διευρύνουμε το μυαλό και τη συνείδησή μας. Ποιος φωνάζει το όνομά σας: είναι ο Δίδυμος η λογική μηχανή….ή ο Τοξότης, που δεν ευδοκιμεί παρά μόνο όταν στοχεύει ψηλά με το φιλόδοξο βέλος του;

Υπερβολική δόση από Δίδυμο… κάνει τη ζωή κρύα και υπολογιστική. Πάρα πολύ Τοξότης, κάνει τη ζωή να φαίνεται βιαστική και διάσπαρτη. Οι Δίδυμοι διδάσκουν την τέχνη της επικοινωνίας: είτε είναι η απολαυστικά ανόητη επικοινωνία που έχουμε με τα παιδιά, η απλή επικοινωνία στο χώρο εργασίας, η κομψότητα μιας γραπτής επιστολής ή μια «σύνοδο γκρίνιας» σε ένα διάλειμμα για τσιγάρο με τον φίλο σας.

Οι Δίδυμοι τα κάνουν όλα. Πλάθονται και αλλάζουν ανάλογα το άτομο και τη συζήτηση. «Διαβάζουν» την ατμόσφαιρα. Μας διδάσκουν πότε να είμαστε ουδέτεροι και πότε συμπονετικοί ή αγανακτισμένοι. Πότε να ακούμε. Διδάσκουν επίσης την τέχνη της ενδοσκόπησης και της αυτογνωσίας. Όταν νιώθουμε αναστατωμένοι, πρέπει να αναρωτηθούμε: ποια από τα πιστεύω μου αμφισβητούνται αυτή τη στιγμή;

Μπορώ να αλλάξω πεποιθήσεις ή να τις ακολουθήσω σαν τη ρίζα στο χώμα μέχρι την προέλευσή τους; Αυτές οι ασκήσεις βοηθούν πολύ τον Τοξότη στην προσπάθειά του να καλπάσει στον νυχτερινό ουρανό, σαν άγριος επιβήτορας του ουράνιου τόξου.

Η ψυχική και σωματική ενέργεια αυξάνεται σε κάθε πανσέληνο. Αυτό γίνεται αισθητό όχι μόνο την ημέρα που συμβαίνει, αλλά για μέρες πριν και μετά. Μπορείτε να τηλεφωνήσετε ή να επισκεφτείτε έναν στενό φίλο ή τα αδέλφια σας.

Οι χειμερινές διακοπές είναι πραγματικά προκλητικές. Αυτό που συμβαίνει φυσικά είναι ότι στρεφόμαστε μέσα μας, όπως ο ήλιος που βυθίζεται κάτω από τον ορίζοντα στο ατελείωτο σκοτάδι του χωροχρόνου. Πού θα μας οδηγήσει αυτό, δεν ξέρουμε. Ερχόμαστε με ερωτήσεις αλλά χωρίς απαντήσεις. Εστιάστε στο τσάκρα του λαιμού στο διαλογισμό για καθαρή φωνή και επικοινωνία.