Αστρολογία – Σελήνη: Τελευταίο τέταρτο στον Λέοντα

Αστρολογία – Σελήνη: Τελευταίο τέταρτο στον Λέοντα

Σελήνη 08/11 : Σ’ αυτή τη φάση, η σελήνη στο Λέοντα τετραγωνίζει τον υπέροχο ήλιο του Σκορπιού. Τα φεγγάρια του τελευταίου τέταρτου είναι σημεία καμπής.

Καθαρίζουν τον δρόμο για το νέο φεγγάρι / νέο σεληνιακό κύκλο. Αυτή η φάση μας προετοιμάζει για τη σαγηνευτική Νέα Σελήνη στο Σκορπιό.

Ο Λέων κυβερνάται από τον ήλιο, το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος… και ο Σκορπιός από τον Πλούτωνα, τον πλανήτη που βρίσκεται πιο μακριά από το κέντρο.

Όταν αυτά τα δύο αρχέτυπα συνδέονται εκεί έξω σε κάποια απομακρυσμένη ζώνη αστεροειδών, είναι το κέντρο των κέντρων (το εγώ, η κεντρική συνείδηση – η χρυσή καρδιά του Λέοντα) που φτάνει στο τελευταίο άκρο της συνείδησης – τον υπόκοσμο του Σκορπιού.

Είναι αυτή η απέραντη απόσταση που πρέπει να διασχίσουμε μέσα στη δική μας ψυχή.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν ο μακάβριος Σκορπιός βγαίνει από τα νερά του για να συναντήσει τον Λέοντα…τον πρίγκιπα του ήλιου; Ο Λέων και ο Σκορπιός ανήκουν στα σταθερά ζώδια. Η ενέργειά τους έχει έναν τρόπο να κάνει τον καθένα νευρικό.

Φανταστείτε πως είστε σε ένα πάρτι και παρακολουθείτε τους άλλους να χορεύουν και να πίνουν… ενώ εσείς στέκεστε στον τοίχο, σιγοβράζοντας σκεπτόμενοι μια παλιά ανάμνηση.

Νιώθετε πως βγαίνετε μες στη μαύρη νύχτα, μόνοι σας κι αναρωτιέστε γιατί δεν μπορείτε να την ξεπεράσετε, να την αφήσετε πίσω σας για να γίνετε και πάλι ευτυχισμένοι όπως όλοι οι άλλοι γύρω σας.

Αυτό συμβαίνει όταν δουλεύουμε με σταθερές ενέργειες. Είμαστε ή το ένα ή το άλλο…. όχι και τα δύο. Οι σταθεροί ουρανοί, καθορίζουν τη θέση μας, ζυγίζουν τη φύση μας και τις πιο βασικές παρορμήσεις μας.

Δεν ταιριάζουν με τις αλλαγές ή τα νέα ξεκινήματα. Μιλούν γι’ αυτό που διατηρείται και μένει σταθερό. Είναι δυνάμεις αντοχής, επιμονής και επιπόλαιας επιθετικότητας. Είναι πέτρινες, ακίνητες.

Ο Σκορπιός δεν φοβάται τίποτα περισσότερο από το να εκτεθεί, δηλαδή να χάσει τη δύναμή του – αυτό είναι το σταθερό βουνό μέσα του, που πρέπει να ανέβει στη διάρκεια της ζωής του.

Πρέπει να δει τις συγκρούσεις του «εγώ»…την άγρια καρδιά, την επιμονή του. Το φεγγάρι στο Λέοντα είναι φωτεινό και λάμπει από τον αστερισμό που ο ήλιος θεωρεί σπίτι του. Στην πραγματικότητα, ο ήλιος είναι που ξεχειλίζει από τη σπηλιά του λιονταριού.

Η σελήνη εδώ, είναι μια επαναστατική αντιστροφή. Για 60 ώρες κάθε μήνα, η σελήνη βλέπει, πώς είναι ο ήλιος.

Υπέροχα νέα: αυτό το φεγγάρι του τελευταίου τέταρτου θα σχηματίσει ένα φιλικό τρίγωνο με τον ανάδρομο Άρη στον Κριό. Πρέπει να είναι μια σούπερ αναζωογονητική και ενεργητική φάση σελήνης για όλους.

Τα δυναμικά χρώματα του Λέοντα, είναι ζεστά χρώματα… όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο ή το μοβ γιατί επικαλούνται, το βασιλικό αρχέτυπο του λιονταριού.