Αστρολογία: Σελήνη – Τελευταίο τέταρτο στον Λέοντα

Αστρολογία: Σελήνη – Τελευταίο τέταρτο στον Λέοντα
.
Εδώ το αγανακτισμένο φεγγάρι του Λέοντα τετραγωνίζει τον εξίσου αγανακτισμένο ήλιο του Σκορπιού.

Τα φεγγάρια του τελευταίου τέταρτου είναι σημεία καμπής ή σταυροδρόμια, που ανοίγουν το δρόμο για τη νέα σελήνη / νέο σεληνιακό κύκλο.

Αυτή η φάση μας προετοιμάζει για τη σαγηνευτική Νέα Σελήνη στον Σκορπιό στις 4 Νοεμβρίου.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν ο μακάβριος Σκορπιός βγαίνει από το νερό για να συναντήσει τον Λέοντα, τον αλαζονικό πρίγκιπα του ζωδιακού κύκλου?

Φανταστείτε να βρίσκεστε σε ένα πάρτι και να παρακολουθείτε τους άλλους να χορεύουν και να πίνουν…. ενώ εσείς στέκεστε μόνοι σας και σιγοβράζετε σε κάτι έντονο.

Φεύγετε μέσα στη μαύρη νύχτα, αναρωτιέστε γιατί δεν μπορείτε να το ξεπεράσετε και να νιώσετε ευτυχισμένοι, όπως όλοι οι άλλοι. Ο Λέων κυβερνάται από τον Ήλιο, το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος και ο Σκορπιός από τον Πλούτωνα, τον πιο απομακρυσμένο πλανήτη από το κέντρο.

Όταν αυτά τα δύο αρχέτυπα εμπλέκονται σε κάποια απομακρυσμένη ζώνη αστεροειδών, το κέντρο των κέντρων (το εγώ, η κεντρική συνείδηση) φτάνει στο απώτατο άκρο της συνείδησης – τον κάτω κόσμο του Σκορπιού. Είναι αυτή η τεράστια απόσταση μέσα μας… που πρέπει να διασχίσει η ψυχή.

Ο Λέοντας και ο Σκορπιός ανήκουν στα σταθερά ζώδια. Αποδίδουν μόνο στο ένα ή στο άλλο – σε τίποτα ενδιάμεσα. Οι σταθεροί ουρανοί μας καθηλώνουν και ζευγαρώνουν στη φύση μας, τις πιο βασικές παρορμήσεις μας.

Δεν ενθαρρύνουν αλλαγές ή νέα ξεκινήματα. Θέλουν να παραμείνουν, να στερεοποιηθούν. Απαιτούν αντοχή, επιμονή, επίμονο πείσμα. Είναι σταθερά αμετακίνητοι.

Για να επιβιώσει ο Σκορπιός απ’ αυτήν την προκλητική φάση της σελήνης, πρέπει να σκαρφαλώσει σε ένα βουνό μέσα της. Σ’ αυτό το ορεινό μονοπάτι βρίσκεται ο Λέοντας με τα χρυσά του δόντια, που λάμπουν έντονα στον ήλιο που δύει. Το φεγγάρι στον Λέοντα είναι φωτεινό και λάμπει, από τον αστερισμό που ο Ήλιος καλεί «σπίτι» του.

Σε αυτή τη φάση του φεγγαριού μπορεί να νιώσουμε συναισθηματικά καταβεβλημένοι, αδυνατώντας να ξεπεράσουμε τη θλίψη μας. Δυστυχώς, μπορεί να έχουμε μια επανάληψη αυτής της ενέργειας, επειδή το φεγγάρι θα είναι σε σκληρή αντίθεση με τον Κρόνο στον Υδροχόο. Οι αντιθέσεις σημαίνουν διαφώτιση… όμως μερικές φορές η επιρροή του Κρόνου είναι πολύ βαριά και με διάθεση αυτοκριτικής.

Γι’ αυτό να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας! Τα ζεστά χρώματα όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο ή το μωβ, είναι τα χρώματα ισχύος για τον Λέοντα.

Αποφύγετε στη διατροφή σας τις πικάντικες πιπεριές ή τα τηγανητά καθώς το σώμα θα κρατήσει περισσότερη εσωτερική φωτιά από το συνηθισμένο. Στο διαλογισμό, εστιάστε στο τσάκρα της καρδιάς. Ενισχύστε τη δυναμική σας, με τη Γιόγκα του Λέοντα.