Αστρολογία – Σελήνη : Συναισθηματική και ψυχολογική αναγέννηση

Αστρολογία – Σελήνη : Συναισθηματική και ψυχολογική αναγέννηση

Ο εξασθενημένος ήλιος των Διδύμων τετραγωνίζει το φεγγάρι στην Παρθένο. Στο πρώτο τέταρτο, επιλέγουμε τι πρέπει να εφαρμόσουμε από όσα αποφασίσαμε με το νέο φεγγάρι, στον υπόλοιπο σεληνιακό κύκλο.

Αυτή η φάση του φεγγαριού ακολουθεί την πνευματική έκλειψη της Νέας Σελήνης στους Διδύμους. Οι φάσεις του πρώτου τέταρτου, διευκρινίζουν τα σχέδιά μας.

Είναι καιρός να πετύχετε μεγαλύτερη ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Αυτή είναι η ουσία της μεταβλητής ενέργειας. Ετοιμαστείτε για άλλη μία υπερσελήνη στον Αιγόκερω στις 24 Ιουνίου. Τόσο οι Δίδυμοι όσο και η Παρθένος κυβερνώνται από τον Ερμή, τον αγγελιοφόρο των θεών.

Ο σκοπός αυτού του πρώτου τετάρτου είναι η ενίσχυση της ψυχικής οξύτητας (Δίδυμοι) προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινή υγεία και ευεξία μας (Παρθένος). Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσουμε την τάξη, τη λογική και τη σύνεση, για να καθοδηγήσουμε τη λήψη των αποφάσεών μας.

Μαζί, οι Δίδυμοι και η Παρθένος, είναι μια πολύ δημιουργική δύναμη. Ενθαρρύνονται όλες οι δραστηριότητες όπως η ανάγνωση, η γραφή, η μάθηση, η διδασκαλία και η επικοινωνία.

Όταν οι Δίδυμοι και η Παρθένος συναντώνται, γινόμαστε μια ασταμάτητη μηχανή παραγωγικότητας. Όπου η Παρθένος λαχταρά την ευθύνη και την πειθαρχία, οι Δίδυμοι λαχταρούν την δυνατότητα ελευθερίας αλλαγών σε οτιδήποτε ή στα πάντα. Οι Δίδυμοι και η Παρθένος έχουν και οι δύο εξαιρετικά δραστήρια μυαλά.

Το φεγγάρι της Παρθένου, στρέφει την αναταραχή της προς τα μέσα με αγχωτική ανησυχία και ασαφή τελειομανία.

Σ’ αυτή τη φάση, δημιουργείται ένας αναβρασμός στο στομάχι μας… και με τον ήλιο των Διδύμων που τρέχει μέσα από τα σύννεφα με τα πνεύματα του ανέμου, φροντίζουμε τον χώρο μας πιο γρήγορα από ποτέ.

Η αλλαγή εξελίσσεται ταχύτατα και δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε ή να επισπεύσουμε τη διαδικασία. Αυτή είναι απλά μια στιγμή που πρέπει να είστε σε εγρήγορση, κοιτώντας τον ορίζοντα. Θα έχουμε πολύ δουλειά σ’ αυτό το φεγγάρι. Φυτέψτε τους σπόρους σας και παρακολουθήστε αυτά τα μικρά πράσινα βλαστάρια, να μεγαλώνουν καθημερινά.

Τα χέρια και το σώμα ανταποκρίνονται σαν εραστής, στη δουλειά. Δώστε στο μυαλό σας χώρο για να περιπλανηθεί στη λεωφόρο των ψυχικών ταξιδιών. Μέσω των των δακτύλων, οι σκέψεις τρέχουν σαν ηλεκτρικό ρεύμα, σε φυτικά κύτταρα, στο έδαφος και τον αέρα…. και το μυαλό ξεκαθαρίζει αρκετά, για να το διακρίνει.

Τα λουλούδια αναδύονται μέσα από τα μπερδεμένα φύλλα, αποκαλύπτονται αργά – σα μια αισθησιακή βραδιά – και μεθυστικά αρώματα απορροφούν τον ζεστό αέρα της άνοιξης. Το πρώτο τέταρτο σελήνης, σχηματίζει ένα αρμονικό τρίγωνο με τον ανάδρομο Πλούτωνα στον Αιγόκερω.

Αυτή η όψη, είναι ένας ισχυρός δείκτης πως με ό, τι κι αν ασχοληθούμε, θα αισθανθούμε πραγματικά πολύ καλά, ψυχολογικά. Θα μοιάζει με κάθαρση. Θα αισθανθείτε μια συναισθηματική, πνευματική και ψυχολογική αναγέννηση. Και θα μπορέσουμε να τη διοχετεύσουμε στο σώμα μας, με τη μορφή της εργασίας και της υπηρεσίας.

Προβλέψεις

Κριός

Είναι εύκολο να χαθείτε στον εσωτερικό σας κόσμο, αγαπητοί Κριοί… Και με τον Δία της επέκτασης στον 12ο Οίκο σας της φαντασίας, είναι ένα συναρπαστικό περιβάλλον! Αλλά η Σελήνη στην Παρθένο και τον αποδοτικό 6ο Οίκο σας, απαιτεί να επιστρέψετε στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Αντλήστε δύναμη από τις θετικές δονήσεις και γυρίστε στον ρεαλισμό. Παράλληλα σχεδιάστε μια έξοδο για απόψε, με τη ματιά στραμμένη στο σαββατοκύριακο που θα ξεκουραστείτε πραγματικά!

Ταύρος

Αγαπητοί Ταύροι, μια πτυχή σας απολαμβάνει να κάνει θυσίες για χάρη μιας σπουδαίας αποστολής… Είναι κι αυτό μέρος της γοητείας σας! Ωστόσο, δεν πρέπει η πρόθεση να βλάπτει εσάς τους ίδιους. Μια σύγκρουση της τρυφερής Σελήνης με τον γενναιόδωρο Δία στους τομείς σας των ανθρώπων και του ρομάντζου, λέει ότι δικαιούστε να πείτε και κάποια «όχι». Για ό,τι δεν σας εκφράζει απόλυτα, φροντίστε να αρνηθείτε ευγενικά!

Δίδυμοι

Αγαπητοί Δίδυμοι, η ζωή σας χρειάζεται περισσότερη ισορροπία! Το απαιτεί μια αντίθεση του επεκτατικού Δία στον τομέα σας των φιλοδοξιών, με τη Σελήνη από την Παρθένο. Όσο κι αν απολαμβάνετε την ενθουσιώδη ατμόσφαιρα στα επαγγελματικά σας, δεν πρέπει να ξεχνάτε τις απαραίτητες ανάπαυλες επαναφόρτισης. Δώστε άμεσα περισσότερη σημασία στην οικογένεια και τις προσωπικές σας ανάγκες που έχετε αμελήσει. Ακόμα κι αν δεν το κάνετε για εσάς, κάντε το για τους αγαπημένους σας!

Καρκίνος

Ενίοτε καταφέρνετε να αντιληφθείτε πότε κάτι «παραείναι καλό για να είναι αληθινό», αγαπητοί Καρκίνοι! Αλλά μια νεφελώδης όψη της Σελήνης στην Παρθένο με τον ορμητικό Δία στον επιδεικτικό 9ο Οίκο σας, μπορεί να επηρεάσει το κριτήριό σας. Όσο κι αν κάτι λάμπει, δεν πρέπει να παρασυρθείτε ή να πιεστείτε για τίποτα. Μείνετε στα απολύτως απαραίτητα καθήκοντά σας και φροντίστε να συμπορεύονται και οι άλλοι με τον ρυθμό που κινείστε!

Λέων

Αγαπητοί Λέοντες, πάντα μια πτυχή σας είναι σε επαφή με την πραγματικότητα και κυριολεκτεί… Αλλά μια άλλη μπορεί να ταλανίζεται από βαθιά συναισθήματα! Γι’ αυτό ευθύνεται μια αντίθεση της Σελήνης στην Παρθένο, με τον πληθωρικό Δία στον 8ο Οίκο σας της έντασης και των εμμονών. Χρειάζεστε πιο προσεκτικές προσεγγίσεις σε όλους τους τομείς για να μην βρεθείτε σε αδιέξοδα… Από τα οποία ίσως και να μην θέλετε να «βγείτε». Δικαιούστε μια σύντομη περιδιάβαση εκεί, αρκεί σύντομα να προσγειωθείτε ξανά!

Παρθένος

Αξιοποιήστε την ομαδική τάση της ατμόσφαιρας, αγαπητοί Παρθένοι! Μην πέσετε στην παγίδα να σκέφτεστε ότι δεν έχετε κανένα να στραφείτε σε δύσκολες στιγμές. Με τη Σελήνη στο ζώδιο σας σε αντίθεση με τον γενναιόδωρο Δία, φορτίζεται ο τομέας σας των συνεργιών. Μπορείτε τώρα να ισορροπήσετε την ατομική με τη συνεργατική προσπάθεια, ακόμα κι αν αφορά μόνο ένα ικανό άτομο. Τα επιπλέον μάτια θα εντοπίσουν σημεία ίσως σας διαφεύγουν. Να ξέρετε ότι η συγκυρία ευνοεί και τις ρομαντικές συμπράξεις, με πολλά αμοιβαία πλεονεκτήματα!

Ζυγός

Αγαπητοί Ζυγοί, η μεγαλόψυχη φύση σας δυσκολεύεται να θέσει όρια όταν πρόκειται να προσφέρετε βοήθεια! Αλλά μια σύγκρουση της Σελήνης στην Παρθένο με τον Δία στον τομέα σας των παροχών, θα σας δείξει τον τρόπο. Εντοπίστε εκείνο το σημείο που η εθελοντική σας πρόθεση καταλήγει σε «υποχρέωση», που δεν απορρέει από βαθιά μέσα σας. Ξέρετε, είναι κάτι παραπάνω από δεκτό να τραβάτε μια γραμμή, αν πρόκειται να μην σας μείνει απόθεμα για να φροντίσετε εσάς τους ίδιους!

Σκορπιός

Αγαπητοί Σκορπιοί, η πρακτική σας ιδιοσυγκρασία αρέσκεται ενίοτε στο να εμπλέκεται σε δράματα άλλων! Αλλά ο Δίας στον θεατρικό 5ο Οίκο σας, συγκρούεται με τη Σελήνη στην Παρθένο και τον κοινωνικό τομέα σας. Μην ρισκάρετε να σας απορροφήσει τόσο η κρίση που βιώνει κάποιος, που να μην μπορείτε να βγείτε από αυτήν. Μπορείτε να διαθέσετε κάποιον χρόνο για να ακούσετε το πρόβλημά του… Αλλά στη συνέχεια επιστρέψτε στη δική σας ζωή!

Τοξότης

Επιστρατεύστε το χάρισμά σας στην ισορροπία, αγαπητοί Τοξότες… Αυτή τη φορά για να την επαναφέρετε στη δική σας ζωή, όχι των άλλων! Καθώς η φιλόδοξη Σελήνη βρίσκεται σε αντίθεση με τον υπερβολικό Δία που σας κυβερνά, αφυπνίζονται οι τομείς σας της καριέρας και του σπιτιού. Δεν μπορείτε να βρείτε τη χρυσή τομή, αν μόνοι σας τραβάτε το σκοινί και από τις δύο πλευρές. Όσο δύσκολη κι αν σας φαντάζει τώρα μια απόφαση, να ξέρετε ότι τελικά όλοι θα είναι πιο ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι!

Αιγόκερως

Ενδώστε στην ανάγκη σας για ελευθερία, αγαπητοί Αιγόκεροι! Δεν θα σας ικανοποιήσει ο περιορισμός σε ένα γραφείο ή οι συνήθεις επαφές με φίλους. Η Σελήνη στον τομέα σας της περιπέτειας, αντιτίθεται στον Δία της ανεξαρτησίας στον εκφραστικό 3ο Οίκο σας. Αυτό που λαχταράτε, είναι να ακολουθήσετε το φύσημα του ανέμου και να πείτε ό,τι σας έρθει στο μυαλό. Κανείς δεν σας εμποδίζει να το κάνετε… Αρκεί να μην επηρεάσετε αρνητικά τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις σας!

Υδροχόος

Αγαπητοί Υδροχόοι, το σύμπαν σας προσφέρει μια χρυσή ευκαιρία να κάνετε αξιολογήσεις! Μελετήστε το σπιτικό σας, το περιβάλλον σας και ειδικά όσα «καταναλώνετε». Με την αποδοτική Σελήνη σε σύγκρουση με τον επεκτατικό Δία στον τομέα του σπιτιού, ίσως να έχετε μια διαφώτιση για τη συναισθηματική ικανοποίηση όσων διαθέτετε. Μπορεί η ιδιοσυγκρασία σας να αφορά την ελευθερία και τον αυθορμητισμό… Αλλά όταν σωρεύετε υπερβολικά «βάρη», πόσο ελεύθεροι μπορείτε πραγματικά να είστε; Σκεφτείτε το!

Ιχθύες

Αγαπητοί Ιχθύες, ποιες είναι οι πραγματικές και ποιες οι επιβεβλημένες υποχρεώσεις σας; Είναι καιρός να τις βάλετε σε μια σειρά, για να αντιληφθείτε και το κόστος τους! Ο επιδεικτικός Δίας στο ζώδιό σας, συγκρούεται με τη Σελήνη από τον τομέα σας των συνεργασιών. Δεν αποκλείεται να συνειδητοποιήσετε αίφνης ότι οι σχέσεις σας πλήττονται από τις επαγγελματικές δεσμεύσεις σας. Και αν είστε αδέσμευτοι, είναι καιρός να κάνετε διορθωτικές κινήσεις για να αλλάξετε αυτό το δεδομένο!