Αστρολογία: Πως επηρεάζει τα ζώδια η ηλιακή έκλειψη Δεκεμβρίου

Αστρολογία: Πως επηρεάζει τα ζώδια η ηλιακή έκλειψη Δεκεμβρίου

Η Ηλιακή Έκλειψη του Δεκεμβρίου σηματοδοτεί μια ολοκαίνουργια εποχή. Οι δύο τελευταίες εβδομάδες της εποχής των εκλείψεων, ήταν ένα είδος πύλης.

Ο καθένας από μας, έπρεπε να βρει τον δρόμο του μέσα από το σκοτάδι και την αβεβαιότητα, ελπίζοντας να οδηγηθεί στις ύψιστες προτεραιότητές του. Σ’ αυτή τη Νέα Σελήνη, βλέπουμε τελικά το φως στο τέλος της σήραγγας.

Ο Τοξότης είναι τελικά, ο αιώνιος αισιόδοξος του ζωδιακού. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όταν το φεγγάρι και ο ήλιος ευθυγραμμίζονται σε αυτό το μεταβλητό πύρινο ζώδιο, η πίστη και η ελπίδα έρχονται λίγο πιο εύκολα.

Ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη ήταν η ζωή μας, γνωρίζουμε πως τα πράγματα θα καλυτερέψουν. Λόγια όπως «όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο» ή «ουδέν κακόν αμιγές καλού» υψώνονται σαν κλισέ…. και αντηχούν την πνευματική αλήθεια.

Με το φεγγάρι και τον ήλιο σε σύνοδο με τον Νότιο δεσμό της σελήνης, αυτή η έκλειψη μπορεί να φέρει οριστικούς χωρισμούς, απώλειες και «αντίο» που μπορεί να έχουν…. ή να μην έχουν φωτεινή πλευρά. Σεβαστείτε τα συναισθήματά σας (κι εκείνα των άλλων), ακόμα κι αν δεν είναι ιδιαίτερα «θετικά».

Αυτή η έκλειψη σε σύνοδο με τον Ερμή τονίζει τη σημασία της αλήθειας μας. Μας υπενθυμίζει ακόμη, πως οι λέξεις έχουν δύναμη και μπορούμε να εκφράσουμε τις ιδέες της ύπαρξής μας, όπως και να διαμορφώσουμε την εμπειρία της πραγματικότητάς μας.

Γι’ αυτό σε συζητήσεις με άλλους και με τον εαυτό σας, προσπαθήστε να επιλέξετε λέξεις που αναβαθμίζουν και εμπνέουν – χωρίς να θυσιάσετε την ειλικρίνεια, την ακεραιότητα ή την αυθεντικότητα όσων λέτε. Καθώς αυτή η έκλειψη τετραγωνίζει τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες, υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της θετικής σκέψης και της ευσεβούς σκέψης. Είναι σημαντικό να μην μιλάτε συνεχώς ή να δίνετε ψεύτικες υποσχέσεις στον εαυτό σας και τους άλλους.

Ευτυχώς, με τη σελήνη στον Τοξότη, τον ήλιο, τον Ερμή και τον Νότιο δεσμό που κάνουν τρίγωνο με τον Άρη στον Κριό, έχουμε τη θέληση να υποστηρίξουμε τις προθέσεις μας… με δράση! Το κλειδί είναι η διοχέτευση αυτής της φλογερής ενέργειας, στη μάθηση, την ανάπτυξη και το μεγαλύτερο καλό – όχι μόνο για τις δικές μας ορέξεις κι απολαύσεις.

Είναι αλήθεια, πως με τον Δία κυβερνήτη του Τοξότη, μερικές φορές είμαστε υπερβολικοί. Όμως, η μακρά διέλευση του Δία στον Αιγόκερω μας δίδαξε να κάνουμε περισσότερα…. έχοντας λιγότερα στη διάθεσή μας. Και τα εξάγωνα Δία /Αφροδίτης και αστεροειδή Juno την ημέρα αυτής της έκλειψης, φέρνουν ευκαιρίες για να μοιραστεί αυτός ο πλούτος.

Καθώς σκεφτόμαστε τις προθέσεις που φέρνει η Νέα Σελήνη, ενδέχεται να επικεντρωθούμε λιγότερο σ’ αυτά που θέλουμε να πάρουμε και περισσότερο σε αυτά που θέλουμε να δώσουμε. Με τον Χείρωνα στον Κριό που σταθμεύει για ορθή πορεία στις 15 Δεκεμβρίου, η θεραπεία, είναι το μεγαλύτερο δώρο μας.

Καθώς η Αφροδίτη μετακινείται στον ελεύθερο Τοξότη την ίδια μέρα, θα θελήσουμε να δώσουμε ο ένας στον άλλο χώρο για μάθηση και ανάπτυξη. Σε τελική ανάλυση, αυτή η έκλειψη είναι μόνο η αρχή. Αναμένουμε κάποιες ΜΕΓΑΛΕΣ ενεργειακές μεταβολές αυτήν την εβδομάδα, με τον Κρόνο και τον Δία (16 και 19 Δεκεμβρίου αντίστοιχα) να αφήνουν τον Αιγόκερω για τον Υδροχόο. Το σκηνικό ολοκληρώνεται με την πολυαναμενόμενη «Μεγάλη Σύνοδο» στο χειμερινό ηλιοστάσιο, που ξεκινά έναν ολοκαίνουργιο 20ετή κύκλο.

Τι σημαίνει αυτή η έκλειψη για το ζώδιό σας;

Κριός

Είστε έτοιμοι να προχωρήσετε, Κριέ; Μετά από μια τέτοια χρονιά, είναι απόλυτα κατανοητό. Ωστόσο, μην βιαστείτε να αφήσετε το 2020 πίσω σας και να ξεχάσετε ό, τι σας δίδαξε. Αυτή η έκλειψη σας υπενθυμίζει να αναζητήσετε γνώση και σοφία μέσα από όλες τις εμπειρίες της ζωής σας.

Ταύρος

Αυτή η έκλειψη σας βρίσκει να ρίχνετε τις αναστολές σας! Εμπνέετε μάλιστα και άλλους, να κάνουν το ίδιο. Έχετε την τόλμη να στοχεύσετε σε μεγαλύτερη οικειότητα και πιο ουσιαστικές συνδέσεις σε κάθε επίπεδο – σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό. Απλώς βεβαιωθείτε ότι οι άλλοι μοιράζονται τις ευγενείς σας προθέσεις!

Δίδυμοι

Οι σωστές σχέσεις, Δίδυμοι, αναδεικνύουν τον καλύτερο εαυτό μας! Γι’ αυτό, σ’ αυτή την έκλειψη, αναζητάτε να συνδεθείτε μόνο με άτομα που σας αναζωογονούν, σας εμπνέουν, σας ενεργοποιούν και σας δίνουν αρκετό χώρο για να μάθετε και να μεγαλώσετε. Αν δεν το κάνουν φίλοι ή ο σύντροφός σας…ήρθε η ώρα να πείτε αντίο.

Καρκίνος

Βρείτε απαντήσεις στα «γιατί» σας Καρκίνε! Αυτή η έκλειψη μπορεί να κάνει σημαντικές…. ακόμα και τις πιο συνηθισμένες εργασίες στη λίστα υποχρεώσεων σας, εφόσον εξυπηρετούν κάποιον υψηλότερο σκοπό. Έχοντας επίγνωση του τι κάνετε και τι ή για ποιον το κάνετε, γεμίζει την καθημερινότητά σας, με νέα ενέργεια και ενθουσιασμό!

Λέων

Τι σας ανάβει Λέοντα; Μ’ αυτή την έκλειψη… αυτή είναι μια ερώτηση που αξίζει να αναρωτηθείτε! Η αναζήτηση μάλιστα των απαντήσεων, σας μεταφέρει πολύ μακριά. Αν έχετε χάσει τον ενθουσιασμό σας για κάποια παλιά ενδιαφέροντα, ήρθε η ώρα να αναζητήσετε έμπνευση αλλού. Ακολουθήστε ό, τι προκαλεί την περιέργειά σας – ίσως ανακαλύψετε ένα νέο πάθος!

Παρθένος

Κρατήστε «τα μπόσικα» στο σπίτι, Παρθένε! Αυτή η έκλειψη σας βοηθάει να αναζωπυρώσετε σχέσεις με την οικογένειά σας… και την ιστορία ή τις παραδόσεις που μοιράζεστε μαζί της. Τουλάχιστον, όσες απ’ αυτές συνεχίζουν να συντονίζονται μαζί σας. Αφήστε πίσω σας παλιές σχέσεις και φτιάξε καινούργιες αναμνήσεις, με νέο νόημα.

Ζυγός

Ο στόχος σας είναι αληθινός, Ζυγέ. Όμως, στην προσπάθειά σας να κάνετε θετικές αλλαγές σε κάποια πράγματα, καταλήγετε να χάνετε το στόχο σας. Σ’ αυτή την έκλειψη, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να λέτε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Όσο πιο ειλικρινείς και άμεσοι είστε, τόσο μεγαλύτερες είναι οι δυνατότητες για μάθηση και ανάπτυξη.

Σκορπιός

Μετρήστε όλα τα καλά που έχετε Σκορπιέ! Σ’ αυτήν την έκλειψη μάλιστα, μπορεί να υπάρχουν περισσότερα από αυτά που νομίζετε! Αν και δεν σας είναι πάντα εύκολο να δείχνετε «στάση ευγνωμοσύνης», οι ανταμοιβές που φέρνει… αξίζουν τον κόπο. Η δωρεά ή ο εθελοντισμός για έναν αξιόλογο σκοπό, θα σας βοηθήσουν να ενεργοποιηθείτε.

Τοξότης

Ακολουθήστε την ευδαιμονία σας, Τοξότη! Αυτή η ηλιακή έκλειψη στο ζώδιό σας αναζωογονεί τη λαχτάρα σας για ζωή και το πάθος σας για προσωπική ανάπτυξη. Αν οι παλιοί τρόποι έκφρασης και παρουσίασης του εαυτού σας, δεν είναι πλέον αυθεντικοί για σας, ήρθε η ώρα να τους εγκαταλείψετε. Αν ζείτε την αλήθεια σας, θα παρακινήσετε να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι.

Αιγόκερως

“Ιερός χώρος” δεν σημαίνει πάντα ένα συγκεκριμένο μέρος! Για σας Αιγόκερε, είναι περισσότερο μια εσωτερική κατάσταση του νου – κάτι που μπορείτε να έχετε μαζί σας, όπου κι αν οδηγεί το πνευματικό σας ταξίδι. Και αυτή η έκλειψη, μπορεί να σας οδηγήσει σε καινούργια μέρη ή καταστάσεις. Αφήστε τη διαίσθηση και τη θεϊκή έμπνευση… να είναι οι οδηγοί σας.

Υδροχόος

Είτε το πιστεύετε είτε όχι Υδροχόε… έρχονται φωτεινότερες μέρες! Για να δείτε όμως τις δυνατότητες, πρέπει να είστε διατεθειμένοι να αφήσετε τις παλιές σας ιδέες σχετικά με το πώς πρέπει να είναι το μέλλον σας. Αυτή η έκλειψη σας προσκαλεί να εγκαταλείψετε τις προσδοκίες σας και ίσως ονειρευτείτε κάτι που τις ξεπερνά.

Ιχθύες

Επικεντρωθείτε στο στόχο Ιχθύες! Σ’ αυτήν την έκλειψη, μπορείτε να κάνετε μεγάλα βήματα προς την επίτευξη του υψηλότερου σκοπού σας. Είτε η κλήση είναι προσωπική είτε επαγγελματική, θα πρέπει να διαγράψετε κάποιες παλιές πεποιθήσεις σχετικά με το ποιοι είστε – και τι μπορείτε να κάνετε – για να την ακολουθήσετε πιστά.