Αστρολογία – Πανσέληνος: Αυτά τα ζώδια επηρεάζονται περισσότερο

Αστρολογία – Πανσέληνος: Αυτά τα ζώδια επηρεάζονται περισσότερο

14/06 Πανσέληνος – Ποιο είναι το πνευματικό νόημα της Πανσελήνου της Φράουλας;

Η Πανσέληνος της Φράουλας, είναι ένα παραδοσιακό ψευδώνυμο για κάθε πανσέληνο που πέφτει τον Ιούνιο.

Αυτό το απολαυστικό παρατσούκλι βασίζεται στο γεγονός ότι οι φράουλες ωριμάζουν αυτή την εποχή , έτσι αυτό το φρούτο μπορούν να το τρυγήσουν και να το απολαύσουν.

Αυτή η σεληνιακή λαογραφία ευθυγραμμίζεται όμορφα με το πνευματικό νόημα της πανσελήνου, καθώς αστρολογικά, σηματοδοτεί τη στιγμή που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας στα μέσα της χρονιάς και να απολαύσουμε τους καρπούς της εργασίας μας.

Άλλα ιστορικά παρατσούκλια για την πανσέληνο του Ιουνίου περιλαμβάνουν το Πανσέληνος του Μελιού, Ανθισμένη Πανσέληνος και Πανσέληνος των τριαντάφυλλων – όλα αυτά παραπέμπουν στην θεσπέσια αίσθηση γλυκύτητας που πλανάται στον αέρα στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού. Όπως και τα χυμώδη επίθετά της, η Πανσέληνος του Ιουνίου είναι η στιγμή να απολαύσουμε τη μαγεία των επιτευγμάτων μας και να αφήσουμε τον ενθουσιασμό μας για το μέλλον, να ωριμάσει.

Μας ζητά να γιορτάσουμε την ανάπτυξη και την πρόοδό μας καθώς προετοιμαζόμαστε για τις νέες περιπέτειες (και τις νέες εποχές) που έχουμε μπροστά μας. Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη τη ζωδιακή τοποθέτηση της Πανσελήνου κατά την εξερεύνηση της πνευματικής της σημασίας. Τυχαίνει να ανατέλλει στο πύρινο ζώδιο του Τοξότη, μια από τις πιο ευδιάθετες και χαρούμενες ενέργειες του ζωδιακού κύκλου.

Η τρέχουσα ατμόσφαιρα της εποχής των Διδύμων είναι να προσέχουμε τις λεπτομέρειες και να βυθιζόμαστε στην παρούσα στιγμή, αλλά η Πανσέληνος στον Τοξότη, μας εμπνέει να κοιτάξουμε πέρα από το άμεσο περιβάλλον μας και να αρχίσουμε να κυνηγάμε το χρυσό δοχείο στο τέλος του ουράνιου τόξου.

Τώρα είναι η ώρα να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, να αλλάξουμε τα προσωπικά μας πρότυπα και να στοχεύσουμε στ’ αστέρια. Να είστε αισιόδοξοι όταν βάζετε προθέσεις τώρα και μην περιορίζεστε στα χαμηλά φρούτα. Ωστόσο, να έχετε το μυαλό στο κεφάλι σας – καθώς μια σκληρή σεληνιακή σύνοδος με τον απατηλό Ποσειδώνα μπορεί να δυσκολέψει το να δούμε τα πράγματα καθαρά.

Ευτυχώς, μια ήπια όψη εξάγωνου με τον υπεύθυνο Κρόνο θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος, ακόμα κι αν το κεφάλι, η καρδιά και το πνεύμα μας ακτινοβολούν στα αστέρια. Αν και η Πανσέληνος δεν θα συνδέεται στενά με τους ερωτικούς πλανήτες Άρη και Αφροδίτη, θα διαπιστώσουμε πως η ενέργειά της πυροδοτεί ένα καλοκαιρινό ρομαντισμό.

Την ώρα της Πανσελήνου, η ισορροπημένη Αφροδίτη θα ευθυγραμμιστεί με τον απρόβλεπτο Ουρανό, φέρνοντας απροσδόκητες ανατροπές στη ρομαντική μας ζωή ή αλλάζοντας ξαφνικά τις αξίες μας. Εν τω μεταξύ, ο παθιασμένος Άρης ευθυγραμμίζεται με τον πληγωμένο-θεραπευτή Χείρωνα, κάνοντάς μας ευσυγκίνητους στις πληγές του παρελθόντος και ιδιαίτερα ευαίσθητους σε τυχόν πιθανές συναισθηματικές απειλές.

Να έχετε επίγνωση αυτής της αυξημένης τάσης για άμυνα, αλλά κρατήστε ανοιχτή την καρδιά σας στις συναρπαστικές αλλαγές που έχουν τη δυνατότητα να κλονίσουν τις σχέσεις σας και να εμπνεύσουν νέες συνδέσεις!

3 Ζώδια επηρεάζονται περισσότερο από την Πανσέληνο 14/06

Είτε έχετε μανία με τα ταξίδια, είτε κάνετε προσπάθεια να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, η επόμενη πανσέληνος θα ικανοποιήσει την ανάγκη σας για περιπέτεια.

Φωτίζοντας τους ουρανούς στον φιλοσοφικό Τοξότη στις 14 Ιουνίου, αυτή η πανσέληνος της φράουλας μας εμπνέει, να πάρουμε τις μεγάλες ιδέες που «μαγειρεύονται» κατά τη διάρκεια της εποχής των Διδύμων και να αναλάβουμε δράση για την επίτευξη των στόχων μας.

Όσον αφορά τα ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο από την πανσέληνο του Ιουνίου, αυτές οι αλλαγές συνοδεύονται από λίγη δυσφορία… που βοηθάει όμως, ώστε να πλησιάσουν στον καθορισμό της αλήθειας τους και του σκοπού της ψυχής τους.

Στην αστρολογία, η πανσέληνος αφορά την ολοκλήρωση των πραγμάτων. Είναι μια περίοδος υψηλής ενέργειας, έντασης και συναισθηματικής υπερευαισθησίας. Επομένως, ενώ μπορεί να είναι χαοτική, είναι επίσης μια εξαιρετική στιγμή για να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες, να ολοκληρώσετε έργα και να εκδηλώσετε τα όνειρά σας. Η πανσέληνος του Ιουνίου γίνεται στον βάναυσα ειλικρινή Τοξότη, εμπνέοντάς μας να πάρουμε ρίσκα και να εξερευνήσουμε νέα ύψη βελτίωσης.

Όμως τα ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο θα διαπιστώσουν ότι χρειάζεται να βγουν από τις ζώνες άνεσής τους ή να θυσιάσουν κάποιες συνήθειες για να φτάσουν εκεί. Η πανσέληνος της φράουλας, έχει να κάνει με την επέκταση και την εξερεύνηση, που για κάποιους, μπορεί να είναι ένα έντονο ταξίδι.

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Δέσε τη ζώνη σου Ταύρε, γιατί αυτή η πανσέληνος μπορεί να είναι λίγο δύσκολη. Γνωστοποιεί σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τα οικονομικά σου. Για να αποφύγεις οικονομικές ατυχίες ή την αγαπημένη σου διασκέδαση στο διαδίκτυο, ίσως θελήσεις να επανεξετάσεις τον προϋπολογισμό σου και να κάνεις τις αλλαγές που χρειάζονται.

Μπορεί να ρυθμίσεις προσωπικά χρέη, να πουλήσεις μεγάλο μέρος της περιουσίας σου ή να συνδυάσεις τα οικονομικά σου με άλλο άτομο. Νωρίτερα αυτό το μήνα, αφιέρωσες λίγο χρόνο για να σκεφτείς την επόμενη κίνησή σου κι έμαθες να εμπιστεύεσαι τη διαίσθησή σου. Λάβε υπόψη σου αυτά τα μαθήματα, καθώς αντιμετωπίζεις αυτήν τη δύσκολη κατάσταση.

Καρκίνος (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Παρόλο που αυτή η πανσέληνος για μερικούς μπορεί να ανεβάζει ρυθμούς, εσύ θα σκεφτείς πως είναι καλή στιγμή για να επιβραδύνεις και να σκεφτείς την προσωπική σου ευεξία. Θεωρείς πως η καθημερινότητά σου έγινε μονότονη; Η ενέργεια του Τοξότη αυτής της πανσελήνου, μπορεί να ζωντανέψει τα πράγματα εμπνέοντάς σε να προσθέσεις νέες ή καινοτόμες εργασίες στη ρουτίνα σου.

Θα βάλεις οριστικό τέλος σε κάποιες παλιές φιλίες, όπως και σε προηγούμενες μνησικακίες σου, καθώς κοιτάς μπροστά σε νέα ξεκινήματα. Ήρθε η ώρα να ρίξεις μια ματιά στο μονοπάτι που βρίσκεται μπροστά σου, ώστε να πάρεις σημαντικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Αυτή η πανσέληνος κλονίζει το αίσθημα της ασφάλειας σου, γι’ αυτό και νιώθεις ανασφάλεια ή άγχος για πράγματα που μπορεί να απειλήσουν τη σταθερότητά σου. Η συναισθηματικά φορτισμένη ενέργεια της πανσελήνου σε συνδυασμό με τη δυναμική και βάναυση στάση του Τοξότη, μπορεί να χτυπήσει ένα ευαίσθητο νεύρο, αλλά μην συγκρατείς τα δάκρυά σου – αυτή η σκληρή αγάπη έχει σκοπό να σε κάνει πιο δυνατό.

Αποκαλύπτονται μυστικά και πληροφορίες κατά τη διάρκεια αυτής της πανσελήνου. Αν νιώθεις κουρασμένος ή καταπονημένος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν πειράζει να κλειστείς στον εαυτό σου και να απομονωθείς για λίγες ημέρες, ώστε να φορτίσεις τις μπαταρίες σου και να ανανεωθείς!