Αστρολογία: Ο ανάδρομος Ερμής έρχεται γι’ αυτά τα 4 ζώδια

Αστρολογία: Ο ανάδρομος Ερμής έρχεται γι’ αυτά τα 4 ζώδια
Αν ανήκετε σ’ ένα από τα σταθερά ζώδια να είστε σε επιφυλακή.

Φαίνεται πως ολοκληρώσαμε τον πρώτο μήνα της καινούργιας χρονιάς χωρίς ανάδρομο Ερμή. Όμως η χειμερινή ανάδρομη κίνηση του Ερμή ξεκινά στις 30 Ιανουαρίου, σηματοδοτώντας την πρώτη πλανητική αναδρομή του 2021.

Όλοι θα νιώσουν στο πετσί τους τα αποτελέσματα αυτής της συχνά ενοχλητικής διέλευσης, αλλά τα ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο από τον ανάδρομο Ερμή, θα πρέπει να λάβουν κάποιες προφυλάξεις για να μην εκραγεί το μυαλό τους.

Οι ανάδρομοι περίοδοι του Ερμή (που συμβαίνουν κάθε λίγους μήνες και διαρκούν περίπου τρεις εβδομάδες) ανακατεύουν πάντα τη ζωή μας, στα βασίλεια της σκέψης, του συγχρονισμού, της τεχνολογίας και της επικοινωνίας – τομείς που κυβερνά ο Ερμής στην αστρολογία.

Αυτό τονίζεται ιδιαίτερα, όταν η ανάδρομη κίνησή του γίνεται στο αέρινο σταθερό ζώδιο του Υδροχόου…και μας επιβραδύνει σε όλα τα θέματα που αφορούν την τεχνολογία, τις φιλίες και τα μελλοντικά μας σχέδια.

Όλα τα ζώδια θα πρέπει να είναι προσεκτικά με τις πολλαπλές προοπτικές που βασίζονται στην τεχνολογία ή σε προγραμματισμούς εκ των προτέρων, καθώς θα συναντήσουν δυσλειτουργίες ή παρεξηγήσεις.

Αυτός ο ανάδρομος Ερμής, έχει μερικά κόλπα στο μανίκι του. Ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο, τη Σελήνη, την Αφροδίτη και τον Δία κατά τη διάρκεια της οπισθοδρομικής του πτήσης. Θα συνδυάσει την ενέργειά του με αυτή των πλανητών, ενισχύοντας την επίδρασή της. Στις 10 Φεβρουαρίου, ο ανάδρομος Ερμής, σχηματίζει μια απογοητευτική όψη τετραγώνου με τον πλανήτη Άρη (που βρίσκεται στο σταθερό Ταύρο) . Η οποία ενεργοποιεί ακόμη περισσότερο την οπισθοδρομική ένταση και ανυπομονησία για τα σταθερά ζώδια του ζωδιακού κύκλου.

Αν ανήκετε σε ένα από τα σταθερά ζώδια, να είστε σε εγρήγορση για όποιο δράμα εμφανιστεί. Για περισπασμούς και ό,τι άλλο υποτροπιάσει λόγω του ανάδρομου Ερμή, από τις 30 Ιανουαρίου ως τις 20 Φεβρουαρίου. Εδώ θα δούμε ποια ζώδια θα επηρεάσει περισσότερο ο ανάδρομος Ερμής.

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διασταυρώσει όλες τις λεπτομέρειες στη δουλειά σας, για τις επόμενες εβδομάδες, Ταύρε. Επειδή αυτή η ανάδρομη περίοδος του Ερμή, πλήττει τον τομέα της σταδιοδρομίας στο χάρτη σας και ίσως δημιουργήσει ένα μείγμα από συγχίσεις και παρανοήσεις τον επαγγελματικό σας τομέα.

Με τον φιλόδοξο Άρη που πυροδοτεί το ζώδιό σας σε όλη τη διάρκεια αυτής της αναδρομής, θα νιώσετε την ένταση μεταξύ της επιθυμίας να προωθήσετε τα έργα σας και του μπλοκαρίσματος των προσπάθειών σας για την επίτευξή τους. Κινηθείτε αργά και αποφύγετε νέα ξεκινήματα στη δουλειά ή σοβαρές συζητήσεις για το επαγγελματικό σας μέλλον. Αντ’ αυτού, ασχοληθείτε με την λεπτομερή εξέταση των παλαιότερων εργασιών σας, πριν τα προωθήσετε.

Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί Λέοντες, γιατί αυτή η οπισθοδρομική περίοδος του Ερμή επηρεάζει την ερωτική σας ζωή. Καθώς η αναδρομή λαμβάνει χώρα στον τομέα των συνεργασιών σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι παλιές πληγές ανάμεσα σε σας και τον εραστή σας (ή έναν πρώην!) θα βγουν ξανά στο προσκήνιο. Πιθανές είναι επίσης διάφορες παρεξηγήσεις, οπότε προσπαθήστε να μην παίρνετε προσωπικά ό,τι λέγεται και να προσέχετε τον τρόπο που εκφράζεστε στα κείμενα που στέλνετε.

Επειδή είναι πιο εύκολο να μην λάβετε υπόψη το σύνολο των παραμέτρων, κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης. Όσο κι αν είναι αγχωτικό, αυτή η ανατροπή που προκαλείται από την οπισθοδρόμηση στις στενές σας σχέσεις είναι στην πραγματικότητα καλή – καθώς θα σας βοηθήσει να βρείτε καλύτερες ισορροπίες με τον σύντροφό σας και να ξεκαθαρίσετε ζητήματα, που μπορεί να έβραζαν κάτω από την επιφάνεια.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Αυτό το ανάδρομο ταξίδι, θα είναι συναισθηματικό για σας, καθώς περνάει μέσα από τον οίκο του σπιτιού και της οικογένειας, φέρνοντας κάθε είδους αναμνήσεις από το παρελθόν. Η αναταραχή με τα μέλη της οικογένειάς σας ή οι ανασφάλειες από την παιδική σας ηλικία θα ξεφύγουν από τον έλεγχο τώρα, οπότε να είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματα που θα δημιουργηθούν.

Πιθανόν επίσης, να αντιμετωπίσετε και κάποιες διαφωνίες στην οικογενειακή σας ζωή, οπότε προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, αν προκύψουν αντιπαραθέσεις. Το πιο σημαντικό σ’ αυτή την αναδρομή, είναι να έχετε ένα χώρο για να απομονώνεστε και να ηρεμείτε, καθώς αντιμετωπίζετε τα συναισθήματά σας. Επικοινωνήστε με αξιόπιστους φίλους, για ηθική υποστήριξη.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Ο ανάδρομος Ερμής, εκτοξεύεται στο ζώδιό σας αυτόν τον μήνα Υδροχόε, μαζί με μια σειρά από άλλες πλανητικές ενέργειες. Οπότε θα νιώσετε τα αποτελέσματά του με έναν πολύ προσωπικό και πολύπλοκο τρόπο. Αυτήν τη στιγμή, δίνετε μεγάλη έμφαση στην εικόνα του εαυτού σας. Επομένως αυτή η οπισθοδρόμηση θα σας προκαλέσει κρίση ταυτότητας.

Θα είναι δύσκολο να εκφραστείτε και να δείξετε ποιος είστε στον κόσμο, όταν αντιμετωπίζετε εσωτερικές αναταραχές, εγκεφαλική ομίχλη και τεχνολογικές κρίσεις. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επιβραδύνετε. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη της αντικειμενικότητάς σας για να βγείτε από την προσωπική σας καταιγίδα. Να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας, πως όλοι αντιμετωπίζουν, το ίδιο ρετρό δράμα.

Εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα για να ανατρέξετε στις πρόσφατες επιλογές και τις εμπειρίες που αποκτήσατε από αυτές, για να βεβαιωθείτε ότι αναδεικνύετε τα ταλέντα σας με τον σωστό τρόπο, καθώς προχωράτε.