Αστρολογία: Ο Ήλιος στο ζώδιο του Ταύρου

Ο Ήλιος περνά με τη σειρά του στο ζώδιο του Ταύρου κι έτσι ξεκινούν τα γενέθλια του 2ου ζωδίου του ζωδιακού κύκλου.

Ο Ήλιος γιορτάζεται πολύ ως αστρολογικό στοιχείο και συχνά του δίνεται μεγαλύτερη σημασία απ’ ότι πρέπει. Να θυμάστε: ο Ήλιος είναι μόνο ένας από τους πλανήτες σας.

Στην αρχή του ζωδιακού τροχού, οι πρώτοι σπόροι αρχίζουν να σκάνε από χώμα του δάσους της ψυχής. Ξαπλώστε στη δροσερή γη, που είναι γεμάτη θρεπτικά στοιχεία και αφήστε τον χτύπο της καρδιάς σας να σας οδηγήσει κάτω, η ανάσα σας κάτω, κάτω, μέσα στο βαθύ έδαφος. Όλα είναι ακίνητα, ήρεμα.

Μια τεράστια, μεταξένια αγελάδα περνά μέσα από τα λιβάδια, που τα λούζει το φως του ήλιου. Σκαρφαλώστε πάνω στην μεγάλη ράχη του ταύρου. Βάλτε τη δύναμή του και το σθένος του στην καρδιά σας και νιώστε τη ζεστασιά και τη δύναμη του Ταύρου να ανθίζουν μέσα σας. Βρείτε παρηγοριά στα καταπράσινα φύλλα, στο κελάηδισμα των πουλιών. Τα ζώα και οι άνθρωποι αναδύονται από το κρύο κέλυφος του χειμώνα.

Ο Ταύρος έχει να κάνει με το σπίτι και την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο σπίτι μας. Σκεφτείτε το wabi sabi. Το wabi sabi είναι μια ιαπωνική φιλοσοφία που μεταφράζεται καλύτερα ως εσωτερική γαλήνη, η οποία προέρχεται από συναισθήματα ισορροπίας με το εξωτερικό περιβάλλον.

Είναι συνώνυμο της θεϊκής απλότητας και της φυσικής ομορφιάς. Το wabi sabi είναι σαν να πίνεις τσάι με έναν φίλο χωρίς να μιλάτε ή σαν να βλέπεις μια αρκούδα να ξύνει την ράχη της πάνω στην βουνοπλαγιά.

Ο Ταύρος μπορεί να είναι γεμάτος χάρη σαν ένα ευαίσθητο, νεαρό κλαδί, αλλά δεν είναι από τη φύση του ευέλικτος. Στην Αγιουρβεδική ιατρική ο Ταύρος είναι γνωστός ως kapha.

Η ψυχή του Ταύρου είναι μια γεωμετρική συνάθροιση των οξειών γωνιών. Η ζωή γι’ αυτόν είναι μικρή, απλή και απότομη. Ο Ταύρος θάβει τις ρίζες του πρόωρα ή σε λάθος σημείο αν είναι πολύ πεισματάρης για να προσπαθήσει περισσότερο, να εξερευνήσει, να σκεφτεί άλλες επιλογές.

Αλλά ο Ταύρος που αντιστέκεται στην τεμπελιά, φέρει το βάρος του έμπειρα μέχρι την κορυφή του λόφου. Συνεχίζει να σκαρφαλώνει, ακόμα κι αν το φορτίο του γίνεται όλο και πιο βαρύ. Αρνείται να στεριώσει, ακόμα κι αν αυτό θα ήταν ευκολότερο. Ο Ταύρος είναι καλοπερασάκιας, ακόμα και ηδονιστικός, αλλά μας βοηθά να δώσουμε σχήμα στη ζωή μας, αρκεί να είμαστε επιμελείς.

Αυτός ο κύκλος ξεκινά με ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο. Στις 22 Απριλίου έχουμε την πρώτη ημέρα του ανάδρομου κύκλου του Πλούτωνα και το πρώτο τέταρτο της Σελήνης στον Λέοντα. Μπορεί να αποδειχθεί ασταθές, θα αναδυθούν θέματα θυμού και εγωισμού. Στην Πανσέληνο, στις 29 Απριλίου, ο Ήλιος σχηματίζει μια όμορφη όψη μα τον ανάδρομο Κρόνο.

Αυτό θα συμβεί ξανά στις 25 Αυγούστου, όταν ο Ήλιος θα βρίσκεται στην Παρθένο. Αυτές είναι καλές μέρες για να αγκαλιάσουμε την ευθύνη και την αυτοπειθαρχία.

Η 7η Μαΐου φέρνει ένα εξαιρετικά ταραχώδες τέταρτο της Σελήνης. Την επόμενη ημέρα, στις 8 Μαΐου, ο Ήλιος βρίσκεται σε αντίθεση με τον ανάδρομο Δία στον Σκορπιό. Να είστε πολύ προσεκτικοί αυτές τις δυο ημέρες.

Στις 11 Μαΐου ο Ήλιος σχηματίζει μια αρμονική γωνία με τον Πλούτωνα. Αυτή θα είναι μια θεραπευτική, καθαρτική ημέρα. Η 15η Μαΐου είναι μια από τις πιο δυναμικές ημέρες του 2018. Νωρίς το πρωί θα έχουμε μια Νέα Σελήνη στον Ταύρο.

Μερικές ώρες αργότερα, μπαίνει και ο Ουρανός στον Ταύρο. Αυτό είναι σημαντικό, ο Ουρανός κινείται τόσο αργά που περνά περίπου 7 χρόνια σε κάθε αστερισμό. Και μετά, αργά τη νύχτα, ο Άρης μπαίνει στον Υδροχόο, τον αστερισμό που κυβερνά ο Ουρανός. Περιμένετε το απροσδόκητο!

Δεν θα εξελιχθούν όλα τα σχέδιά μας όπως περιμέναμε, και δεν πειράζει. Ο Ταύρος μας διδάσκει την υπομονή, καθώς περιφέρεται γλυκά στην κάθε μέρα. Κάποιοι τον λένε ιδιότροπο ή πεισματάρη, αλλά είναι απλώς ιδιαίτερος.

Οι πρώτες ακτίνες της άνοιξης διαπερνούν την Γη. Απολαύστε το φως του Ήλιου, το νέο γρασίδι και τη γύρη πάνω στα πόδια των μελισσών και των πετάλων εδώ κι εκεί και πάνω στη μύτη σας, που ρυτιδώνει από χαρά. Γίνετε ο Ταύρος με μεγάλες βόλτες στη φύση.