Αστρολογία: Νέα σελήνη στο ζώδιο της Παρθένου

Αστρολογία: Νέα σελήνη στο ζώδιο της Παρθένου σήμερα

Κάθε Νέα Σελήνη είναι ένα νέο ξεκίνημα. Κάθε μήνα η Νέα Σελήνη συμβαίνει στο ζώδιο που βρίσκεται κι ο Ήλιος. Αυτή η σύνοδος Σελήνης – Ήλιου είναι αυτό που ονομάζουμε Νέα Σελήνη. Μερικές φορές αυτή η σύνοδος προκαλεί μια ηλιακή έκλειψη, αλλά όχι κάθε μήνα.

ΚΡΙΟΣ

Όλοι θα θέλαμε να είμαστε αήττητοι αγαπητέ Κριέ, αλλά ακόμη και οι παράτολμοι όπως εσείς, πρέπει να φροντίσετε τον εαυτό σας. Μπορεί να περιορίσετε το πρόχειρο φαγητό ή να σταματήσετε το κάπνισμα, ή ακόμη και να επισκεφτείτε ένα φυσιοθεραπευτή. Μ’αυτή τη Νέα Σελήνη είναι σίγουρο, πως θα κάνετε ό,τι μπορείτε για να βελτιώσετε την υγεία σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι χειροποίητες δημιουργίες, που είναι τόσο ωραίες αλλά και τόσο χρήσιμες! Ο αθλητισμός, που σας κάνει να νιώθετε ξανά σαν παιδί. Τα εθιστικά παζλ και τα παιχνίδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε το μυαλό σας κοφτερό, για τα επόμενα χρόνια. ‘Ο,τι σας ευχαριστεί αυτό το διάστημα Ταύρε μου! Μ’αυτή τη Νέα Σελήνη, μπορείτε να επιδιώξετε, μόνο απολαύσεις! Αλλά, με πρακτικούς σκοπούς.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Μαθαίνουμε πολλά από την οικογένειά μας αγαπητέ Δίδυμε… από τον τρόπο που χειριζόμαστε τα συναισθήματα, από το πώς δημιουργούμε τα σπίτια μας ή φροντίζουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Αλλά οι συνήθειες που αποκτάμε από την παιδική ηλικία, δεν καταλήγουν όλες να δουλεύουν για μας και σαν ενήλικες.

Αυτή η Νέα Σελήνη, σας προκαλεί να ξεριζώσετε οτιδήποτε δεν λειτουργεί πλέον για σας και να το αντικαταστήσετε με κάτι που ταιριάζει με την τρέχουσα πραγματικότητά σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οργανογράμματα, υπολογιστικά φύλλα, λίστες … τις έχετε για κάθε περίσταση, φίλε μου Καρκίνε.

Αλλά δεν μπαίνουν όλα στη ζωή σε κουτάκια – και όσο περισσότερο προσπαθείτε να τα προσαρμόσετε, τόσο πιο μεγάλη σύγχυση θα νιώσετε. Σ’ αυτή τη Νέα Σελήνη, προσπαθήστε να σώσετε το πνευματικό σας δυναμικό, για τις πραγματικά σημαντικές ερωτήσεις και σταματήστε ν’ασχολείστε με όλα τ’ άλλα.

ΛΕΩΝ

Ανάμεσα στο “πρέπει να το έχω” και στο «είναι ωραίο να το έχω” , δεν φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη διαφορά, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να τη βρείτε, αγαπημένε μου Λέοντα. Εδώ βέβαια, υπάρχει ένας υπαινιγμός: αν κάτι δεν το χρησιμοποιείτε πραγματικά, μάλλον δεν το χρειάζεστε. Αυτή η Νέα Σελήνη είναι ένα πολύ καλό διάστημα, για να ταξινομήσετε τα υπάρχοντά σας και ν’ απλοποιήσετε τη ζωή σας.

Είναι πιθανό να υπάρχουν πολλά πράγματα που πιάνουν χώρο στο ντουλάπι σας και θα μπορούσαν ν’αξιοποιηθούν καλύτερα, αν τα δωρίσετε σε κάποιον που πραγματικά τα χρειάζεται..

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το να βρεθεί έμπνευση, για το επόμενο έργο της αυτοβελτίωσής σας, δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα, αγαπητέ Παρθένε. Στην πραγματικότητα, μ’αυτή τη Νέα Σελήνη, η πραγματική πρόκληση θα είναι να μειωθεί η εστίασή σας, σ’έναν πιο απλό και εφικτό στόχο.

Αν αυτό σας φαίνεται συντριπτικό, πάρτε μια βαθιά αναπνοή και θυμηθείτε: μπορεί να είστε ένα έργο προς εξέλιξη, αλλά αυτή τη στιγμή, είστε τέλειοι, ακριβώς όπως είστε.

ΖΥΓΟΣ

Η ισορροπία μπορεί να είναι το μεσαίο σας όνομα, φίλε μου Ζυγέ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έρχεται εύκολα. Η αλήθεια είναι, πως με τόσες πολλές διαφορετικές απόψεις και αντιφάσεις που χρειάζεται να εξετάσετε και να λύσετε, χρειάζεται πολύ δουλειά για να φτάσετε, σε οτιδήποτε μοιάζει με εσωτερική ειρήνη.

Αν είστε φορτωμένοι με πάρα πολλές πληροφορίες (και αυτές τις μέρες, ποιος δεν είναι?) πάρτε το χρόνο σας, μ’αυτή τη Νέα Σελήνη, για να τα επεξεργαστείτε όλα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Δεν είστε αυτό που θα αποκαλούσαμε “κοινωνικός” αγαπητέ Σκορπιέ. Χρειάζεται να γνωρίσετε καλά κάποιον, για ν’ αφήσετε την επιφυλακτικότητά σας. Έτσι, προτού να ασχοληθείτε με μια παρέα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε, ότι είναι η κατάλληλη. Όμως, αν δεν μπορείτε να ενταχθείτε σε κάποια ομάδα γιατί δεν τη θεωρείτε κατάλληλη, σίγουρα είστε υπερβολικά επιλεκτικός.

Μ’ αυτή τη Νέα Σελήνη, φροντίστε να χαμηλώσετε λίγο τα στάνταρ σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η αίσθηση του σκοπού, ένα αίσθημα ικανότητας, μια πίστη σ’ αυτό που κάνεις … αυτά είναι τα υποχρεωτικά για σας, αγαπημένε μου Τοξότη. Και η σωστή διαβίωση, είναι σίγουρα ένας αξιόλογος στόχος. Αλλά στην προσπάθειά σας για την «τέλεια» σταδιοδρομία, ίσως χάσετε μερικές ευκαιρίες για να κάνετε μια πραγματική και ουσιαστική δουλειά.

Αυτή η Νέα Σελήνη, σας προκαλεί να πάρετε τα μάτια σας για λίγο από το στόχο σας και να εστιάσετε στα ταπεινότερα καθήκοντά σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Δεν είναι εύκολο να περπατάτε ένα μοναχικό μονοπάτι, φίλε μου Αιγόκερε. Χρειάζεστε πάντα κάτι, για να σας δείχνει το δρόμο. Έχοντας τη δική σας προσωπική φιλοσοφία, τον δικό σας κώδικα δεοντολογίας ή τις θρησκευτικές πεποιθήσεις με τις οποίες έχετε δρομολογήσει τη ζωή σας, μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε αυτόν τον τρελό κόσμο.

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε όμως, είναι τα πολλά δόγματα και τους πολλούς κανόνες, που κάνουν τη ζωή ακόμα πιο περίπλοκη. Αυτή η Νέα Σελήνη, σας προσφέρει τόσο τη δομή, όσο και την απλότητα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ξέρετε ότι η αγάπη, δεν βαθμολογείται αγαπητέ μου Υδροχόε. Αλλά αν θέλετε να έχετε μια υγιή σχέση, πρέπει να παίξετε δίκαια. Όμως, δεν είναι ποτέ δίκαιη μια κατάσταση, όπου ο ένας μόνο προσφέρει και ο άλλος μόνο λαμβάνει.

Αν δεν υπάρχει ισορροπία στη σχέση σας, αυτή η Νέα Σελήνη, σας βοηθάει να βρείτε τον τρόπο που θα ρυθμίσετε όσο καλύτερα μπορείτε, τα πράγματα και για τους δυο σας.

ΙΧΘΥΕΣ

Η άνευ όρων αγάπη, είναι πραγματικά θεϊκή, αγαπημένε μου Ιχθύ. Αλλά πιο συχνά στις ανθρώπινες σχέσεις, όλοι κοιτάμε το ιδανικό κι όχι την πραγματικότητα. Και ξέρετε κάτι; Ίσως είναι εντάξει. Είμαστε μόνο άνθρωποι τελικά, γι ‘αυτό μάλλον, δε θα έχουμε υπερβολικές προσδοκίες για τον εαυτό μας ή για τους αγαπημένους μας.

Αυτή η Νέα Σελήνη, σας θυμίζει να κρατάτε τα πόδια σας στη Γη… αλλά να μη φοβάστε, να συνεχίσετε να προσπαθείτε για κάτι υψηλότερο.