Αστρολογία – Ζώδια : Εποχή του Τοξότη

Αστρολογία – Ζώδια : Εποχή του Τοξότη  (21 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου 2021)

Εποχή του Τοξότη : Βρισκόμαστε ακόμα στην εποχή του Σκορπιού. Όμως γιατί ο Σκορπιός μας κάνει να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας; Γιατί μας κάνει να πονάμε;

Για να μπορέσουμε να αφεθούμε και να ανοίξουμε τα χέρια μας στο φλεγόμενο αμέθυστο τόξο του Τοξότη. Γιατί ο Σκορπιός δοκιμάζει την ανάγκη μας για δύναμη και έλεγχο? Για να μπορέσουμε να δούμε πέρα από τις ανώτερες αλήθειες της πνευματικότητας του Τοξότη.

Γιατί ο Σκορπιός καταστρέφει; Για να απαλλαγούμε από τη νοσηρή επίγεια πλάνη. Για να μπορέσουμε να υψωθούμε ψηλά στον ουρανό του Τοξότη. Για να είμαστε πιο ταπεινοί, πιο πρόθυμοι, πιο επιεικείς.

Στην αρχή προσπαθούμε να σκεφτούμε έναν τρόπο για να το ξεπεράσουμε.. αλλά δεν λειτουργεί. Τότε νιώθουμε.. και τελικά το αφήνουμε. Κουρασμένε ταξιδιώτη, ακολούθησε αυτόν τον νέο ορίζοντα – δες το φλογερό ουράνιο τόξο του Κένταυρου που τινάζεται στριφογυρίζοντας στον αέρα και πίστεψε πως η αλλαγή έρχεται. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου. Ο Τοξότης είναι πολύ διαφορετικός από τον Σκορπιό. Όχι τόσο βαθύς, ούτε τόσο σκοτεινός.

Όλα αφορούν την εμβέλεια και το εύρος της δράσης τώρα. Ο Τοξότης είναι ένα φιλοσοφικό, περίεργο πλάσμα. Η πνευματικότητα του Τοξότη βρίσκεται στα ερωτήματα που θέτουμε, τις ηθικές συζητήσεις, την αναζήτηση και την περιπλάνηση. Οι μυθολογικοί συγγενείς του Τοξότη είναι όλα τα χαρούμενα όντα που προσθέτουν στις ιστορίες μας γέλιο. Ο Τοξότης είναι ένας χορευτής… ο φωτεινός Πήγασος. Δεν θέλει παρά μόνο καλές στιγμές και ευτυχία, ξενύχτια και ανέμελες συζητήσεις.

Εποχή του Τοξότη

Ο Τοξότης εξαφανίζει την αμφιβολία και τον δισταγμό και τα αντικαθιστά με αυτοπεποίθηση, δύναμη θέλησης και χαρά. Η πραγματικότητα του Τοξότη είναι αστραφτερή και γεμάτη γοητεία και ενθουσιασμό – δύσκολο να μην τον αγαπήσεις. Η μεγαλύτερη πρόκληση? Επιβραδύνετε αρκετά για να αναπνεύσετε και να εξετάσετε τις λεπτομέρειες. Αυτό συμβαίνει μετά από την μακρά και κοπιαστική εποχή του Σκορπιού: μπαίνουμε σαν φρενήρεις, έτοιμοι να διπλασιάσουμε και να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο.

Μοιάζει με τη μετάβαση από τους Ιχθύες… στον Κριό. Απλά… δεν μπορούμε να περιμένουμε! Ο Τοξότης είναι σίγουρα το κατάλληλο άτομο για τη δουλειά. Είναι ο πιο εμψυχωτικός τύπος στο δωμάτιο. Θέλει υγιή αλλαγή. Η ζωή του Τοξότη είναι μια ευγενής μαγική αναζήτηση. Είναι ένας εξαγνιστικός (αν όχι αφελής) ηθικός φακός.

Είναι ένα κάλεσμα να μαζέψουμε την εσωτερική μας φωτιά και να αναγεννηθούμε σαν τον πανίσχυρο Φοίνικα. Πού μπορούμε να κρατάμε τις σκέψεις μας πιο ανάλαφρες? Ίσως στο σχολείο ή στη δουλειά? Στη σχέση μας με την οικογένεια ή τους φίλους? Μπορούμε να υιοθετήσουμε την ανάλαφρη διάθεση του Τοξότη, την συγχώρεση και την κίνηση προς τα εμπρός σε πολλούς τομείς της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μας.

3 Δεκεμβρίου: Έκλειψη Ηλίου/ Νέας Σελήνης στον Τοξότη

11 Δεκεμβρίου: Ήλιος τετράγωνο ανάδρομος Ποσειδώνας στους Ιχθύες – Ο Ποσειδώνας ανοίγει τα πνευματικά και συναισθηματικά μας κανάλια σε σημείο που η ενσυναίσθηση ξεχειλίζει και είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε τον εαυτό μας από τους άλλους. Προχωράμε προς το μέλλον χωρίς να γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες. Αβέβαιες δονήσεις. Εξάντληση και απογοήτευση.

αλήθεια – ηθική – περιπέτεια – σοφία – χαρά – ορμή

28 Νοεμβρίου: Ήλιος σύνοδος Ερμής στον Τοξότη – Ημέρα χρυσού αστεριού. Αρμονία στην επικοινωνία και τη φιλία.

18 Δεκεμβρίου: Πανσέληνος στους Διδύμους
19 Δεκεμβρίου: Ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω.

Ο Τοξότης μας οδηγεί κατευθείαν στο χειμερινό ηλιοστάσιο στις 21 Δεκεμβρίου, την πιο σκοτεινή μέρα του χρόνου. Δόξα τω Θεώ υπάρχει ο Δίας, ο κυβερνήτης του Τοξότη: ο τεράστιος αέριος γίγαντας στο ηλιακό μας σύστημα που εκπέμπει περισσότερο φως από ό,τι λαμβάνει από τον ήλιο.

Αυτός λάμπει….. το ίδιο και εσείς! Το αρχέτυπο του Τοξότη αφορά τη γενναιοδωρία, οπότε η λέξη «ευχαριστία» είναι κατάλληλη γι’ αυτήν την εποχή του χρόνου. Μην ξεχνάτε τι συμβαίνει στη γη μας. Προστατέψτε τη γη και ο ένας τον άλλον. Μεριμνήστε για το νερό, προστατέψτε το χώμα, φροντίστε τους γείτονές σας!