Αστρολογία: Αστρολογικό ημερολόγιο Μαίου

Αστρολογία: Αστρολογικό ημερολόγιο Μαίου

Ο νέος μήνας, έχει θετικές αλλαγές για όλα τα ζώδια και ειδικά σε υποθέσεις αγάπης. Με την Αφροδίτη να είναι κυρίαρχη μέσα στον αστρολογικό οίκο που ελέγχει, σίγουρα και οι πιο δύσκολες καταστάσεις, θα εξομαλυνθούν.

Τα Σημαντικά Σημεία του Μήνα

Ουρανός στον Ταύρο: Ο Ουρανός εισέρχεται αυτό το μήνα στο ζώδιο του Ταυρου, στις 15 Μαϊου, εγκαινιάζοντας ένα νέο επταετή κύκλο δομικών αλλαγών, όπου η επιρροή τους θα είναι αισθητή τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επιπεδο. Ο εφευρέτης, επαναστάτης, αντιδραστικός, ανατρεπτικός, εξτρεμιστής, εκκεντρικός, αντισυμβατικός Ουρανός, δεν ταιριάζει στην φύση του γήινου, σταθερού Ταύρου, που αναζητά την ασφάλεια και την σιγουριά μέσα απο τα υλικά και συναισθηματικά απόκτήματα. Ο Ουρανός λοιπόν απο το ζώδιο του Ταύρου, είναι σε θέση πτώσης, γεγονός που εκφράζει ότι οι επερχόμενες αλλαγές που θα υπάρξουν στη ζωή μας, δεν θα μπορούν να είναι εύκολες στην προσαρμογή. Τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι) είναι τα ζώδια που θα επηρεαστούν άμεσα απο την πορεία του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου.

Δίας σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα: Το ευεργετικό τρίγωνο ανάμεσα στον επεκτατικό Δία που είναι ανάδρομος απο το ζωδιο του Σκορπιού με τον Ποσειδώνα απο τους Ιχθύς, κορυφώνεται για δευτερη φορά, προσφέροντας αυτό το μήνα τις ευκαιρίες για να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά σε όνειρα, ιδανικά, προσδοκίες. Οι ευνοημένοι απο αυτή την όψη είναι οι Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι, Σκορπιοι, Ιχθυς του 2ου δεκαημέρου.

Ο Άρης στον Υδροχόο: Ο Άρης κάνει το πέρασμά του αυτό το μήνα στο ζώδιο του Υδροχόου στις 16 Μαϊου 2018. Το πέρασμα του Άρη στον Υδροχόο κρίνεται σημαντικό, αφενός γιατί θα πραγματοποιήσει την πρώτη ημέρα της εισόδου του τετράγωνο με τον Ουρανό, αφετέρου όπως ήδη έχουμε πει και απο τις ετήσιες προβλέψεις μας, αναμένουμε τον Ιούνιο να γυρίσει ανάδρομος σε αυτό το ζώδιο. Συλλογικές / Ομαδικές αντιδράσεις θα κάνουν αίσθηση το αμέσως επόμενο διάστημα. Πιο πιεστικές, έντονες αλλά και νευρικές θα είναι οι συνθήκες αυτό το μήνα στη ζωή των Ταύρων, Λεόντων, Σκορπιών, Υδροχόων που γεννήθηκαν στις πρώτες μέρες του ζωδίου τους.

Η Νέα Σελήνη Μαΐου: Πραγματοποιείται στις 15 του μήνα στην 24η μοίρα του Ταύρου, την ίδια ημέρα έχουμε και τον Ουρανό να κάνει την είσοδό του στον Ταύρο, ενώ ο Άρης εισέρχεται στον Υδροχόο. Αυτο το νέο φεγγάρι δίνει την ώθηση για νέες ενάρξεις, με τρόπο έντονο και επεισοδιακό, προϊδεάζοντας για τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στη ζωή μας. Οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του 3ου δεκαημέρου, θα καταφέρουν αυτή την περίοδο, έστω και μέσω ξαφνικών γεγονότων να κάνουν μία νέα αρχή στη ζωή τους η οποία θα τους δώσει δύναμη για τα μετέπειτα βήματά τους. Οι ίδιο εκπρόσωποι του ζωδιακού (Ταύροι, Λέοντες,. Σκορπιοί, Υδροχόοι) που έχουν γεννηθεί στο 1ο δεκαήμερο, αναμένεται να έχουν πιο αντιδραστικές, ξαφνικές, έντονες εξελίξεις στη ζωή τους.

Πανσέληνος Μαΐου : Πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα του Μάη, στην 8η μοίρα του άξονα Τοξότη – Διδύμων. Είναι ένα φεγγάρι έντονο, νευρικό που θα προβληματίσει τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι , Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύς) του 1ου και αρχές δευτέρου δεκαημέρου.

Οι Σημαντικές όψεις του μήνα

6 Μαΐου – Ήλιος εξάγωνο με Ποσειδώνα: Μέρα ιδανική για όνειρα, σχέδια, δημιουργία, εκφραστικότητα και ενασχόληση με δραστηριότητες που αποτελούν μεράκι. Η τρυφερότητα, η συμπόνια, ο ρομαντισμός θα είναι στοιχεία έκδηλα. Οι ευνοημένοι ; Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύς του 2ου δεκαημέρου.

7 Μαΐου Ερμής τετράγωνο με Πλούτωνα: Δύσκολες οι επικοινωνιακές συνθήκες αυτής της ημέρας αφού τα στοιχεία της εμμονής, της κυριαρχικότητας, της επιβλητικότητα του λόγου και των απόψεων θα είναι έκδηλα. Δεν θα λείψουν τα σκάνδαλα, τα κουτσομπολιά και οι αποκαλύψεις. Η μέρα ωστόσο είναι ιδανική για προσήλωση του νού, συγκέντρωση στοιχείων που απαιτούν απόλυτη συγκέντρωση και καλή μνήμη. Προσεχτικοί αυτή την ημέρα πρέπει να είναι οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι του 3ου δεκαημέρου.

7 Μαΐου Αφροδίτη τετράγωνο με Ποσειδώνα: Η Αφροδίτη απο τους Διδύμους σχηματίζει την όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύς. Αυτή την ημέρα θα χρειαστεί να αποφύγουμε τις πλάνες, τις συγχύσεις και τα μπερδέματα σε υποθέσεις που αφορούν τα χρήματα αλλά και τα συναισθήματα. Τα ζώδια που επηρεάζονται είναι οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύς του 2ου δεκαημέρου.

9 Μαΐου Ήλιος αντίθεση με Δία: Μέρα υπερβολής , τόλμης, ρίσκου και περιπέτειας…. Προσοχή στις σπατάλες τόσο τις οικονομικές όσο και τις συναισθηματικές. Η ροπή προς τις απολαύσεις είναι μεγάλη και αυτοί που παρασύρονται αυτή την ημέρα περισσότερο είναι οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχοόι του 2ου δεκαημέρου.

12 Μαΐου Ήλιος τρίγωνο με Πλούτωνα: Μέρα ιδανική για την διεκδίκηση αλλά και την κατάκτηση σημαντικών στόχων. Δεν λείπει το σθένος, ο δυναμισμός αλλά και η ευκαιριά να μπορέσουν να υπάρξουν στιγμές διάκρισης, ανόδου, επιτυχίας για τα ζώδια της Γής (Ταυρους, Παρθένους, Αιγόκερους ) και για τα ζώδια του νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύς) του 3ου δεκαημέρου.

12 Μαΐου – Ερμής σε τετράγωνο με Άρη: Αντιθέσεις, καβγαδάκια, αντιδραστικότητα και βιασύνη είναι τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της μέρας. Προσοχή σε μετακινήσεις και συζητήσεις για τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους) του 3ου δεκαημέρου.

13 Μαΐου – Ερμής σε συνοδο με Ουρανό: Ξαφνικές ειδήσεις , επικοινωνίες που θα έχουν έντονο το στοιχείο της πρόκλησης αλλά και του αιφνιδιασμου. Λαμπρές , εφευρετικές ιδέες και προόδος σε εργασίες που έχουν άμεση σχέση με την τεχνολογία αλλά και την αστρολογία. Τα ζώδια που θα χρειαστεί να μετριάσουν παρορμητικές τάσεις και να δείξουν προσοχή σε συμπεριφορές και αντιδράσεις ειναι οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι του 3ου δεκαημέρου.

13 Μαΐου – Ο Ερμής στον Ταύρο: Ο Ερμής κάνει το πέρασμά του στον σταθερό , γήινο Ταύρο, βοηθώντας αυτή την φορά να μπορέσουμε να δομήσουμε πιο λογικά και πρακτικά τις σκέψεις και τις επικοινωνίες μας. Μετά την τεταμένη περίοδο που έχουμε βιώσει, θα μπορέσουμε να ανασυντάξουμε σκέψεις, επικοινωνίες, συζητήσεις και συμφωνίες βάζοντας πιο σταθερές βάσεις. Ευνοημένοι σε μετακινήσεις, επαφές, ταξίδια και επικοινωνίες οι Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι, Σκορπιοι, Ιχθύς.

15 Μαΐου – Νέα Σεληνη στον Ταύρο, πέρασμα Ουρανού στον Ταύρο: Μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά στο πρώτο μέρος του άρθρου.

16 Μαΐου : Άρης τετράγωνο με Ουρανό: Ο Άρης εισέρχεται στο ζώδιο του Υδροχόου πραγματοποιώντας τετράγωνο με τον Ουρανό. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα, αναμένεται έντονο, εκρηκτικό, με γεγονότα που θα έχουν ξαφνικό και απροβλέπτο χαρακτήρα αλλά και με δυνατές αντιδράσεις. Οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι του 1ου δεκαημέρου θα πρέπει να προσέξουν τις ρήξεις.

18 Μαΐου – Ερμής τρίγωνο με Κρόνο: Μέρα κατάλληλη για να μπορέσουμε να οργανώσουμε τις υποθέσεις μας και να πραγματοποιήσουμε σταθερές συμφωνίες. Ευνοείται ιδιαίτερα η διεκπαιρέωση πρακτικων υποθέσεων. Αποφάσεις με μέλλον και προοπτική σταθέροτητας θα έχουν οι Ταύροι, Παρθένοι , Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι, Σκορπιοι, Ιχθύς του 1ου δεκαημέρου.

19 Μαΐου – Η Αφροδίτη στον Καρκίνο: Η αγάπη, η ζεστασιά, η ενίσχυση και βελτίωση οικογενειακών σχέσεων και η δημιουργία ενός πιο συναισθηματικού πλαισίου στον τομέα των σχέσεων είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της Αφροδίτης από αυτή την θέση. Η αρμονία της με τον Δία και τον Ποσειδώνα, επρόκειτο πραγματικά να συντελέσει στην απόλυτα αποτελεσματική και ικανοποιητικη έκφραση του συναισθήματος. Ευνοημένοι της περιόδου σε θέματα που αφορουν τον έρωτα, την δημιουργικότητα, το παιδί, την τέχνη, την απόλαυση και την διασκέδαση θα είναι οι Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύς.

19 Μαΐου : Αφροδίτη εξάγωνο με Ουρανό: Ευχάριστες εκπλήξεις, ξαφνικοί έρωτες που θα αναζωπυρώσουν συναισθήματα, αλλά και ευχάριστες αλλαγές που θα τονώσουν σημαντικά το αίσθημα της ικανοποίησης. Οι τυχεροί της ημέρας είναι οι Καρκίνοι,Σκορπιοι, Ιχθύς και οι Ταυροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι που γεννήθηκαν στις 2 πρώτες ημέρες του ζωδίου τους.

21 Μαΐου : Ο Ήλιος στους Διδύμους: Ο Ήλιος κάνει το πέρασμά του στο ζώδιο των Διδύμων, εγκαινιάζοντας μία νέα αστρολογική χρονιά για τους επικοινωνιακούς, εξωστρεφείς, οξυδερκείς φίλου μας. Χρόνια σας Πολλά!

23 Μαΐου– Ερμής εξάγωνο με Ποσειδώνα: Μέρα έμπνευσης, δημιουργικότητας, εκφραστικότητας αλλά και εξωτερίκευσης του ρομαντισ.μού αλλά και των ιδεών. Ευνοημένοι σε θέματα επικοινωνιακού χαρακτήρα θα είναι οι Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύς, του 2ου δεκαημέρου.

23 Μαΐου – Ερμής αντίθεση με Δία: Τολμηρές αποφάσεις δοσμένες με υπερβολή, τόλμη αλλά και ανάγκη για κάθε μορφής επέκταση και κυριαρχία θα έχουν αυτή την ημέρα οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι του 3ου δεκαημέρου.

24 Μαΐου – Ήλιος σε τρίγωνο με Άρη: Μέρα θετικής ενέργειας, εργρήγορσης, δυναμισμού, μετακινήσεων, επικοινωνίων και κινητοποίησης για την θετική έκβαση υποθέσεων. Πιο ενεργοποιημένοι και αισιοδοξοι θα είναι οι Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι και οι Κριοί, Λέοντες, Τοξότες των πρώτων ημερών.

25 Μαΐου – Δίας σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα: Το τρίγωνο Δία – Ποσειδώνα επηρεάζει θετικά σε όλη την διάρκεια του μήνα τα ζώδια της Γης (Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους) και τα ζώδια του Νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύς). Δες στο πρώτο μέρος του άρθρου και σύντομα θα ακολουθήσει και πιο αναλυτικό άρθρο.

25 Μαΐου – Ερμής σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα: Με την δύναμη του μυαλού μπορούμε να κατακτήσουμε κάθε τι που πραγματικά θέλουμε πολύ. Η όψη αυτή θα μας βοηθήσει να επικεντρωθούμε με επιμονή, δυναμισμό και αντοχή, σε κάθε σκέψη / ιδέα δίνοντάς της σάρκα και οστά. Μέρα κατάλληλη για συμφωνίες / γνωριμίες / αλλά και για αποφάσεις ζωής. Ευνοημένοι οι Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι, Σκορπιοι, Ιχθύς του 3ου δεκαημέρου.

26 Μαΐου – Αφροδίτη σε αντίθεση με τον Κρόνο: Η λογική έρχεται σε αναμέτρηση με το συναίσθημα βάζοντας όρια , περιορισμούς, κανόνες και “πρέπει” που δοκιμάζουν τους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους του 1ου δεκαημέρου.

30 Μαΐου – Ο Ερμής στους Διδύμους: Ο Ερμής κάνει το πέρασμά του στο ζώδιο που είναι και κυβερνήτης τους Διδύμους. Μπαίνουμε σε μία περίοδο άκρως εποικοδομητική για τον επικοινωνιακό τομέα, που θα αποφέρει “καρπούς” μέσα από συζητήσεις, επαφές, γνωριμίες, ταξίδια, επιμορφωτικά σεμινάρια.