Αστική αγωγή κατά Ν. Λίλλη από Σαουδάραβες

Η ακρόαση αστικής αγωγής που κατέθεσε η οικογένεια Ντασισάχ από τη Σαουδική Αραβία εναντίον της εταιρείας Wadnic Trading Ltd, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Νίκου Λίλλη, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Η οικογένεια Ντασισάχ υποστηρίζει ότι ο Λίλλης, δια της εταιρείας του, απέσπασε από τη δική τους εταιρεία ποσό 400 χιλιάδων ευρώ, υποσχόμενος να τους εξασφαλίσει συμμετοχή στο έργο Aero Center στη Δρομολαξιά, στο οποίο έγινε η επένδυση του Ταμείου Συντάξεων και Χορηγημάτων της CYTA.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο Λίλλης απέσπασε τις 400 χιλιάδες ευρώ δίνοντας ο ίδιος στους Σαουδάραβες ισόποση επιταγή ως εγγύηση σε περίπτωση που δεν προχωρούσε η επένδυση. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, όταν οι Σαουδάραβες αδυνατούσαν να έρθουν σε επαφή με τον Λίλλη μετά την πληρωμή των 400 χιλιάδων ευρώ, επιχείρησαν να εξαργυρώσουν την επιταγή που τους είδε δώσει ο Λίλλης για το ίδιο ποσό. Ωστόσο, η επιταγή δεν είχε αντίκρισμα αφού είχε ακυρωθεί από τον Λίλλη.

Τα αδικήματα φέρονται να διαπράχθηκαν το 2011, κατά το διάστημα που εξελίσσονταν τα γεγονότα που αφορούσαν την αγοραπωλησία.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση του Λίλλη υποστηρίζει ότι εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της έναντι της Σαουδαραβικής εταιρείας εντός έξι μηνών από τη συμφωνία, όπως προέβλεπε η συμφωνία. Η υπεράσπιση ισχυρίζεται επίσης ότι οι Σαουδάραβες σταμάτησαν να ενδιαφέρονται για το έργο από ένα σημείο και μετά.