Ας σοβαρευτούμε επιτέλους….

Επέστρεψε από τις διακοπές της η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Έμιλυ Γιολίτη και άρχισε τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι και για προσωπικές προσλήψεις στο γραφείο της στο Υπουργείο, ενημέρωνε τους ακόλουθους της μέσω twitter….

Χθες λοιπόν η κ. Γιολίτη σε ανάρτηση της,  αναφέρθηκε στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας και έγραψε: “Σκοπός η διασαφήνιση πρακτικής εφαρμογής διατάγματος απαγόρευσης διαδηλώσεων ώστε οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των συνταγματικών ελευθεριών να έχουν ελευθερία λόγου αλλά να μην την καταχρώνται εις βάρος υπολοίπων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Αστυνομίας.”

Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο, ποικίλα είναι τα σχόλια και οι αντιδράσεις στο εν λόγω ποστ της Υπουργού, όπου οι πολίτες κάνουν λόγο για «ειρωνεία» στο «αυτόκλητοι» και για «διαχωρισμό της ελευθερίας των πολιτών» και άλλα σχόλια όπως « ο περιορισμός της ελευθερίας λόγου και των συνταγματικών μας δικαιωμάτων αν δεν γίνει με τεράστια προσοχή θα σας έρθει μπούμερανγκ» .

Όπως είχε αναφέρει χθες, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, στη σύσκεψη  θα συζητηθούν δύο θέματα. Το πρώτο θέμα, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, «θα είναι πως θα χειριστούν τα πρόσωπα που έχουν παραβιάσει τη νομοθεσία περί λοιμοκάθαρσης, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό».

«Το δεύτερο θέμα που θα απασχολήσει την σύσκεψη θα είναι η αποτροπή με τη λήψη διάφορων μέτρων εκδηλώσεων που ενδεχομένως να γίνουν ή προγραμματίζονται να γίνουν κατά τη διάρκεια που βρίσκονται σε ισχύ τα σχετικά διατάγματα».

Το ερώτημα είναι, για την κυρία Υπουργό και τους λοιπούς αξιωματούχους αυτής της Κυβέρνησης, το θέμα με τις επιθέσεις αλλοδαπών σε λειτουργούς υγείας, τις σχεδόν καθημερινές συμπλοκές, τις απόπειρες δολοφονίας, τους φόνους  η κατοχή όπλων από αλλοδαπούς, δεν θεωρούνται σοβαρά θέματα;

Δεν θα έπρεπε να είναι προτεραιτότητα της σύσκεψης αυτής το εν λόγω θέμα, ή μήπως είναι «ψιλά γράμματα» και ας αφήσουμε τους αλλοδαπούς να αλωνίζουν;

Πραγματικά διερωτούμαστε αν σε αυτό το τόπο υπάρχει σοβαρότητα  και εάν υπάρχει,  τότε ας βάλουν προτεραιότητες για τα σοβαρά θέματα που ταλανίζουν αυτό το τόπο.

Οι αλλοδαποί καθημερινά δημιουργούν προβλήματα γιατί γνωρίζουν ότι υπάρχει ατιμωρησία. …

Δυστυχώς αφήσαμε τα σοβαρά προβλήματα και ασχολούμαστε εάν ο ηλικωμένος που μπήκε σε σουπερμαρκετ δεν φόρεσε σωστά τη μάσκα του και εάν το γκαρσόνι που φορούσε για ώρες τη μάσκα τη κατέβασε για λίγο, ή εάν το κουρείο είχε βιβλίο για ραντεβού ….

Ας σοβαρευτούμε λίγο σε αυτό το τόπο…