Αρχισε ομαλά η ψηφοφορία σε όλα τα εκλογικά κέντρα

Έκκληση προς όλους τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να διατυπώσουν με τρόπο υπεύθυνο την επιλογή τους, απηύθυνε ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, ανακοινώνοντας ότι άνοιξαν οι κάλπες σε όλα τα εκλογικά κέντρα τόσο της Κύπρου όσο στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε ότι “ουδέν πρόβλημα” παρουσιάστηκε κατά το άνοιγμα των καλπών και είπε ότι η προσέλευση μέχρι τις 8 το πρωί περίπου είναι κανονική, προσθέτοντας ότι λίγο αργότερα θα ανακοινώσει την προσέλευση και τα συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Ερωτηθείς εάν στη Βρετανία άρχισε η ψηφοφορία, ο κ. Κωνσταντινίδης είπε ότι οι κάλπες στη Βρετανία θα ανοίξουν στις 8.00 ώρα Βρετανίας, δηλαδή 10.00 ώρα Κύπρου.

Οι κάλπες για εκλογή των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων άνοιξαν στις 7.00 το πρωί σε Κύπρο και Ελλάδα. Από τις 12.00 μέχρι τις 13.00 για γίνει διακοπή και οι κάλπες θα κλείσουν στις 18.00.

Όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση εάν παραστεί ανάγκη λόγω συγκέντρωσης ψηφοφόρων έξω από τα εκλογικά κέντρα στα οποία ψηφίζουν, υπάρχει δυνατότητα παράτασης της ψηφοφορίας μέχρι και τα μεσάνυχτα.