Αρχισε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου

Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, άρχισε γύρω στις 11:20 στο Προεδρικό Μέγαρο η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Κατά τη σημερινή του συνεδρία το Σώμα αναμένεται να καταλήξει στα μέτρα που θα λάβει η Λευκωσία ως απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της. Χθες έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων και όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης θα ολοκληρωθεί η ανταλλαγή απόψεων και θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα αντίδρασης. Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ακόμη ότι ομόφωνη και καταδικαστική ήταν η θέση του συνόλου των μελών του Εθνικού Συμβουλίου για τις εν λόγω απαράδεκτες παράνομες ενέργειες.

Εκ μέρους του ΔΗΣΥ συμμετέχουν ο Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος Λευτέρης Χριστοφόρου.

Το ΑΚΕΛ εκπροσωπούν ο Γενικός Γραμματέας Άντρος Κυπριανού και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Τουμάζος Τσελεπής. Από το ΔΗΚΟ συμμετέχουν ο Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Μάρκος Κυπριανού. Εκ μέρους του ΚΣ ΕΔΕΚ στη συνεδρία συμμετέχουν ο Πρόεδρος Γιαννάκης Ομήρου και ο Επίτιμος Πρόεδρος Βάσος Λυσσαρίδης. Τη Συμμαχία Πολιτών εκπροσωπεί οι Γιώργος Λιλλήκας. Το ΕΥΡΩΚΟ εκπροσωπούν ο Πρόεδρος του Δημήτρης Συλλούρης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Μιχάλης Γιωργάλλας. Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκπροσωπούν ο Πρόεδρος Γιώργος Περδίκης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Σάββας Φιλίππου.

Στη συνεδρία του Εθνικού συμμετέχει επίσης ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Από κυβερνητικής πλευράς παρόντες είναι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.