Αρχιεπισκοπικές εκλογές: Οι 6 ιεράρχες που κατέθεσαν υποψηφιότητα

Αρχιεπισκοπικές εκλογές: Οι 6 ιεράρχες που κατέθεσαν υποψηφιότητα

Πραγματοποιήθηκε το πρωί η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές με γραπτή ενυπόγραφη επιστολή στο γραφείο του Γενικού Εφόρου Αρχιεπισκοπικών Εκλογών.

Υποψηφιότητα κατέθεσαν ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος δια αντιπροσώπου του, Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου, ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, δια αντιπροσώπου του, Πρωτοσύγκελου, Αρχιμανδρίτη Φώτιου Ιωακείμ, ο Μητροπολίτης Πάφου και Τοποτηρητής του Θρόνου, Γεώργιος και ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, δια του αντιπροσώπου του, Πρωτοσύγκελου, Πρωτοπρεσβύτερου Θεόδωρου Στυλιανού.

Ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος αποφάσισε όπως μη υποβάλει τελικώς υποψηφιότητα για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές.

Η διαδικασία για υποβολή ενδιαφέροντος ολοκληρώθηκε στις 11 το πρωί.

Στο μεταξύ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που αφορά την ετοιμασία των εκλογικών καταλόγων για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές.

Ο Γιάννης Χαριλάου, Γενικός Έφορος Αρχιεπισκοπικών εκλογών, είπε ότι είχε επικοινωνία τόσο με την Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων, όσο και με το Υπουργείο Εσωτερικών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά και του απέστειλαν τα στοιχεία που αφορούν τις εκκλησιαστικές ενορίες. Όπως σημείωσε, ο κόσμος θα ενημερωθεί πιθανότατα τις πρώτες τρεις ημέρες του Δεκέμβρη, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει ειδική πλατφόρμα όπου θα εμφανίζεται το εκλογικό κέντρο που θα μπορεί να ψηφίσει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Στις εκλογές θα λειτουργήσουν 1000 εκλογικά κέντρα.