Αρχιεπισκοπή: Άνοιξε το βιβλίο συλληπητηρίων για τον Αρχιεπίσκοπο

Μετά από την κοίμηση του Προκαθημένου της, Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’, η εκκλησία της Κύπρου βρίσκεται σε πένθος.

Χρέη Τοποτηρητή, μέχρι την εκλογή του διαδόχου του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, εκτελεί ο Μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος ο οποίος συγκάλεσε χθες  Ιερά Σύνοδο.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η σορός του Αρχιεπισκόπου θα εκτεθεί σε λαικό προσκύνημα από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο.

Σήμερα στις 10:00 το πρωί άνοιξε βιβλίο συλλυπητηρίων στο γραφείο του Μακαριωτάτου, το οποίο θα παραμείνει στη διάθεση του κοινού μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, 11 Νοεμβρίου 2022.

H κηδεία του Μακαριωτάτου θα τελεστεί το Σάββατο της οποίας θα είναι παρόν ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου,  κατά τη διάρκεια του δημοσίου πένθους αναβάλλονται όλες οι επίσημες εκδηλώσεις.

Επίσης, αναβάλλεται η συμμετοχή των μελών της Κυβέρνησης και των αξιωματούχων του κράτους σε δημόσιες εκδηλώσεις. Αποφασίστηκε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, οι Υφυπουργοί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου.

Τον επικήδειο στην κηδεία του Αρχιεπισκόπου – όπου θα παραστούν επίσης τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και άλλοι αξιωματούχοι – θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.