Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’: Το εθνικό μας θέμα να μην παραμεληθεί

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο κυπριακός λαός και η κατήφεια που προκαλούν θα παρέλθουν, αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος στην πασχαλινή του εγκύκλιο, υπενθυμίζοντας ότι η Ανάσταση του Κυρίου αποτελεί διαβεβαίωση ότι οι δοκιμασίες δεν είναι η τελευταία λέξη του Θεού για τον άνθρωπο.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει ακόμα ότι η Εκκλησία θέτει ολόκληρη την περιουσία της στη διάθεση του λαού ώστε να μην δυστυχήσει και να σωθεί η οικονομία του τόπου.

Για το εθνικό θέμα, ο Κύπρου Χρυσόστομος επισημαίνει ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να παραμεληθεί και προειδοποιεί ότι, υπό το βάρος των οικονομικών δυσκολιών, η Κύπρος δεν πρέπει να οδηγηθεί σε «απαράδεκτους συμβιβασμούς» σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού γιατί σε τέτοια περίπτωση «θα κλάψομε επί των ερειπίων» και δεν θα υπάρχει δυνατότητα επανόρθωσης.

“Η χαρά από την Ανάσταση του Κυρίου είναι τόσο μεγάλη πού δεν μπορεί να επισκιασθεί από την κατήφεια και τη θλίψη των ημερών, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας πού ενέσκηψε στην πατρίδα μας. Ούτε οι επαχθείς όροι των μνημονίων, πού σύγχρονοι Πιλάτοι και Ηρώδες, επέβαλαν στον λαό μας μπορούν να την εξαλείψουν,” αναφέρει.

Η Ανάσταση του Χριστού, σημειώνει ο Κύπρου Χρυσόστομος, «μας διαβεβαιώνει ότι έστω κι αν οι θλίψεις και  οι δοκιμασίες είναι συχνές στη ζωή μας, δεν αποτελούν την τελευταία λέξη του  Θεού για τον άνθρωπο όπως ακριβώς και ο Σταυρός δεν  ήταν η τελευταία πράξη για τον Χριστό.»

«Οι οικονομικές δυσκολίες και η κατήφεια πού προκαλούν, είμαστε σίγουροι ότι γρήγορα θα παρέλθουν. Δίδουν, μάλιστα, την ευκαιρία, σ’ όσους μπορούν, να επιδείξουν τα φιλεύσπλαχνα αισθήματά τους προς τούς έχοντες ανάγκη,» προσθέτει.