Αρχιεπίσκοπος: “Παραδειγματική τιμωρία για όσους ευθύνονται για την κρίση”

Λάβρος κατά αυτών που ευθύνονται για την οικονομική κρίση στην Κύπρο, οι οποίοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά, εμφανίζεται μέσα από συνέντευξη του ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Ο Μακαριότατος κάνει λόγο για τα σχέδια της εκκλησίας για να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ώστε να βοηθήσει το ποίμνιο του ενώ αποκάλυψε, ότι θα μιλήσει για τις Προεδρικές εκλογές στα τέλη Ιανουαρίου.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στον «Φ», αποκάλυψε ότι η εκκλησία δανείζεται ούτως ώστε να μπορεί να στηρίζει το ποίμνιο της και απευθύνεται σε διεθνείς οργανισμούς, σε Γερμανία, Αμερική και άλλες χώρες, για να εξασφαλίζει πόρους για έργα ανάπτυξης συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Κάλεσε τους συμπολίτες του να δουλέψουν όλοι μαζί ενωμένοι, κάνοτας σωστή διαχείριση των υποθαλάσσιων φυσικών πόρων των νησιού, για να αντιμετωπίσουν τα οδυνηρά οικονομικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, εκφράζοντας την πεποίθηση οτι δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Στα σχέδια του Αρχιεπισκόπου για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, είναι η λειτουργία Θεολογικής Σχολής, ενώ ιδιαίτερη βάση δίνει στο μεγάλο έργο όπως ονόμασε, τη δημιουργία ποιοτικών «γηροκομείων», ξενοδοχεία 3 ή 4 αστέρων, που θα απευθύνονται κυρίως στους βόρειους λαού, που θα ήθελαν να ζήσουν τα τέλη της ζωής τους, σε αυτόν τον ήρεμο και φιλήσυχο τόπο. Ενα εργο που θεωρεί ότι θα φέρει μεγάλα έσοδα στη χώρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφερόμενος στο φυσικό αέριο, είπε ότι βρίσκεται σε επαφή με ισραηλινές εταιρείες και πιστεύει ότι θα καταπιαστεί και με αυτόν τον τομέα, συμπληρώνοντας ότι όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, δεν είναι τίποτα οριστικό μέχρι τώρα και μάλλον θα περιμένει την αλλαγή της Κυβέρνησης.

Επανέλαβε οτι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι ευθύνονται για την κρίση και θεωρεί ότι τα συμβούλια των τραπεζών όφειλαν να παραιτηθούν, χωρίς την πίεση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.