Αρχιεπίσκοπος: Καλύτερες μέρες έρχονται για τη Κύπρο

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, σε δηλώσεις του  εμετά το αρχιερατικό συλλείτουργο το οποίο τελέστηκε στην ιερά μονή Αγίου Νεοφύτου με την ευκαιρία της εορτής της εύρεσης και ανακομιδής των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου κτήτορα και προστάτη της Μονής, εξέφρασε την αισιοδοξία και την ελπίδα ότι θα ανατείλουν καλύτερες μέρες στην Κύπρο.

Επεσήμανε ότι ο λαός είναι εργατικός, έχει νεύρο να σταθεί στα πόδια του και στις δικές του δυνάμεις για να ξεφύγει από την οικονομική δυσπραγία.

Ανέφερε επίσης  ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους κυρίως για μεγάλες επενδύσεις στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα για την επένδυση μαμούθ στη Γεροσκήπου, ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, από Ούγγρο μεγαλοεπιχειρηματία , ο Μακαριότατος τόνισε ότι με την επένδυση αυτή αναμένεται να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα αλλάξει και την εικόνα όχι μόνο της Πάφου αλλά και της Κύπρου ολόκληρης.

Οι διαδικασίες, όπως είπε, προχωρούν κανονικά προσθέτοντας πως μέχρι το τέλος του χρόνου που διανύουμε αναμένεται να εγκριθούν οι πολεοδομικές άδειες ώστε το έργο να ξεκινήσει.

Αναφέρθηκε επίσης και στα οικονομικά της Εκκλησίας η οποία όπως είπε αν και αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα, ωστόσο πρωτοστατεί και προσφέρει χωρίς φειδώ, τρόφιμα και χρήματα σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και προσφέρει υποτροφίες σπουδών σε παιδιά των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν οικονομικά.

Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος της Εκκλησίας, σημείωσε, να βοηθά και να στηρίζει τον άνθρωπο που πάσχει και υποφέρει.