Αρχιεπίσκοπος: Η Εκκλησία θα βοηθήσει στη συμφιλίωση και στη συνένωση όλων των δυνάμεων

Συνένωση όλων των δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά και εθνικά προβλήματα του τόπου, προέταξε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Σε δηλώσεις του σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «η αποφράδα αυτή ημέρα στέλλει πάρα πολλά μηνύματα σε όλους. Ποτέ δεν πρέπει να υπάρξει διχόνοια και διάσπαση. Εκείνο που πρέπει να πρυτανεύσει σ’ αυτό τον κόσμο είναι η πραγματική χριστιανική αγάπη και η συνένωση όλων των δυνάμεων για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του τόπου, τόσο τα οικονομικά, όσο και τα εθνικά».

«Δηλώνω απερίφραστα ότι η Εκκλησία ευρίσκεται σε αυτές τις επάλξεις για να βοηθήσει στη συμφιλίωση και στη συνένωση όλων των δυνάμεων του τόπου» είπε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλούσε μετά από τρισάγιο που τέλεσε στους τάφους όσων ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία την ημέρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 1974 κατά της Κυβέρνησης Μακαρίου, στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία.

Στεφάνια κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος, ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, ο Βουλευτής Σωτήρης Σαμψών, συγγενείς των νεκρών και άλλες οργανώσεις.

Νωρίτερα, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου, τελέστηκε το επίσημο μνημόσυνο των ηρώων που αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.