Αρχιεπίσκοπος: Εμείς καμιά φορά δεν γινήκαμε μασκαράδες, ούτε όταν είμασταν μικροί· θα γίνουμε τώρα που γεράσαμε;

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό τού Τιμίου Σταυρού Στροβόλου σήμερα, 1η Αυγούστου, ημέρα έναρξης τής δεκαπενθήμερης νηστείας προς τιμήν τής Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά και ημέρα μνήμης τής Προόδου τού Τιμίου Σταυρού, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ χειροτόνησε σε διάκονο τον εκπαιδευτικού δημοτικής εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνο Σολέα.

Στη θεία λειτουργία παρέστησαν κληρικοί, συγγενείς, συνάδελφοι, μαθητές, ενορίτες και ο Δήμαρχος Στροβόλου  Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, τηρώντας όλοι τις αποστάσεις και φορούσαν προστατευτικές μάσκες.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν δημοσιογράφοι με τηλεοπτικές κάμερες, στους οποίους ο Μακαριώτατος, μετά το πέρας τής ακολουθίας, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε χθες η Κυβέρνηση.

«Περιττεύει βέβαια οποιαδήποτε δήλωση διότι είσασταν στην εκκλησία και είδατε το εκκλησίασμα ότι ήταν όλοι συνεπέστατοι, φορώντας μάσκες. Είχατε κι εσείς μάσκες.

Οι μόνοι που δεν φορούσαν μάσκες είμασταν εμείς διότι λειτουργούσαμε! Αλλ’ έχει ακόμη ένα λόγο που δεν θα έπρεπε να έχουμε εμείς μάσκες· εμείς καμιά φορά δεν γινήκαμε μασκαράδες, ούτε όταν είμασταν μικροί· θα γίνουμε τώρα που γεράσαμε; (!)

Το χριστεπώνυμο πλήρωμα τής Κύπρου, ιδιαίτερα τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής, έμαθε να είναι συνεπές, διότι εμείς είμαστε αυστηροί και είπαμε εξαρχής ότι μέσα στην εκκλησία δεν πρέπει κανείς να μεταδώσει την ασθένεια.

Θα ήταν όνειδος για μας να μεταδώσει κάποιος μέσα στην εκκλησία. Και στέλνουμε τα μηνύματα το ένα πίσω από το άλλο και προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα να είναι προσεκτικοί.

Να μην πλησιάζει ευκαίρως ακαίρως ο ένας τον άλλο, ούτε να μεταδώσει ούτε να του μεταδώσουν τον κορωναϊό. Πρέπει η ασθένεια αυτή να εξαλειφθεί από το νησί μας. Αν είμαστε προσεκτικοί δεν θα βρει έδαφος στην Κύπρο ο κορωναϊός.

Λίγο προσεκτικοί να είμαστε. Δεν θέλει πολλή προσπάθεια· να μην πλησιάζει πολύ ο ένας τον άλλο, να μην μπαίνει ο ένας μέσα στα μούτρα τού άλλου. Και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα κανείς. Να φοράμε τη μάσκα εκεί όπου υπάρχει πολύς κόσμος, όπως ανακοίνωσε τα μέτρα η Κυβέρνηση και θα είναι όλα καλά».