Αρχιεπίσκοπος για ΣΚΤ, ΡΙΚ και το «διαζύγιο» με το καρκίνο

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β¨, σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγλαντζιά, αναφέρθηκε στη περιπέτεια της υγείας του με το καρκίνο και στα τεκτενόμενα στο ΡΙΚ και ΣΚΤ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε το 20ό ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του Ανθυπολοχαγού (ΜΧ) Στέλιου Μασιήνη, ο οποίος έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος σε ναρκοπέδιο της Ποταμιάς στις 24 Μαρτίου 1999.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την υγεία του, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι με τη Χάρη του Θεού «ο καρκίνος πήρε διαζύγιο από μένα» και ανέφερε ότι στις αρχές του ερχομένου Απριλίου θα μεταβεί στην Αγγλία όπου ειδικοί ιατροί θα επιληφθούν το θέμα του ποδιού του, για το οποίο βεβαιώνουν ότι θα γίνει πολύ καλύτερα.

Ο Μακαριότατος αναφερόμενος στο θέμα της κατάρρευσης του Συνεργατισμού, διερωτήθηκε γιατί κανείς δεν τιμωρήθηκε ακόμα και εξέφρασε όμως την άποψη ότι και αν ερχόταν «άγγελος εξ ουρανού», δεν θα μπορούσε να σώσει τον Συνεργατισμό αφού εδώ και δεκαετίες ήταν «πατταρισμένος», κατά την έκφραση του.

Ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέρθηκε και στα του ΡΙΚ, διερωτώμενος αν υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα στον ΔΗΣΥ και την κυβέρνηση. Παράλληλα, ο ίδιος έθεσε τέλος στα σενάρια διαδοχής του αφού όπως ανέφερε έχει ακόμη πολλή έργο ακόμη να προσφέρει.

Ο Αρχιεπίσκοπος, έθεσε ως προτεραιότητες του τη λειτουργία του Καθεδρικού Ναού και τη μισθοδοσία του κλήρου.