Αρχιεπίσκοπος: Αποκοπή των μισθών των ιερέων που παροτρύνουν τους πιστούς να μην εμβολιάζονται

  • Ο Μακαριώτατος προέτρεψε τους νέους να εμβολιασθούν και είπε πως οφείλουν να σέβονται τους άλλους και ιδιαίτερα τους γονείς και τους παππούδες τους, και όχι μόνο τον εαυτό τους

Με αποκοπή των μισθών ιερέων, για τους οποίους δέχθηκε καταγγελίες ότι παροτρύνουν πιστούς να μην εμβολιαστούν και να εκκλησιάζονται χωρίς να φορούν προστατευτικές μάσκες, προειδοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι έδωσε οδηγίες να του φέρουν τα ονόματα των κληρικών αυτών, τονίζοντας ότι όποιος ιερέας αντιστρατεύεται τις αποφάσεις της Αρχιεπισκοπής και δη της Συνόδου, πρέπει να τιμωρηθεί. Θα φανώ, είπε χαρακτηριστικά, πολύ αυστηρός.

Ο Μακαριώτατος ο οποίος μιλούσε στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, υπέμνησε ότι η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε εγκύκλιο με σύσταση για εμβολιασμό των πιστών, ύστερα από συμβουλές που έλαβε από ειδικούς, τονίζοντας ότι δεν ασπάζεται τη συνωμοσιολογία που αναπτύσσεται γύρω από το εμβολιαστικό σχήμα.

Η Ιερά Σύνοδος, είπε, ήθελε με την εγκύκλιό της, να καλέσει τον κόσμο να εμβολιασθεί, ώστε ο ιός να εξαλειφθεί.

Ο Μακαριώτατος προέτρεψε τους νέους να εμβολιασθούν και είπε πως οφείλουν να σέβονται τους άλλους και ιδιαίτερα τους γονείς και τους παππούδες τους, και όχι μόνο τον εαυτό τους.