Αρχηγός και Υπαρχηγός διαψεύδουν για κρίση στις σχέσεις τους

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου και ο Υπαρχηγός Ανδρέας Κυριακού διαψεύδουν κατηγορηματικά, ότι οι σχέσεις τους «ισορροπούν σε λεπτό σχοινί» απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ με θέμα “Αρχηγείο Αστυνομίας – χαμός με τις εγκυκλίους”, που αναφέρεται μεταξύ άλλων σε κακές σχέσεις μεταξύ Αρχηγού και Υπαρχηγού.

«Τόσο ο Αρχηγός Αστυνομίας όσο και ο Υπαρχηγός διαψεύδουν κατηγορηματικά την αναφορά για τις σχέσεις τους ότι ισορροπούν σε λεπτό σχοινί και επιθυμούν να διαβεβαιώσουν όλους ότι οι σχέσεις και η συνεργασία τους είναι πάρα πολύ καλές και στενές», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Προστίθεται ότι «τα όποια σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Αστυνομία, όπως και το θέμα της αφυπηρέτησης τριών από τους τέσσερις Βοηθούς Αρχηγούς, συζητούνται μεταξύ μας με σκοπό την εξεύρεση της καλύτερης υπό τις περιστάσεις λύσεις».

Για το θέμα της αφυπηρέτησης των τριών Βοηθών Αρχηγών και της απουσίας του μοναδικού εναπομείναντος Βοηθού Αρχηγού με άδεια, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «υπήρξαν κοινοί προβληματισμοί και ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός συμπεριφερόμενοι σοβαρά και υπεύθυνα, προσπαθούν να βρουν λύσεις ανάγκης, χωρίς να δημιουργούνται οποιαδήποτε κενά στη λειτουργία του Σώματος».

«Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι πριν την αφυπηρέτηση του πρώτου Βοηθού Αρχηγού (09/07/2013), υποβάλαμε συγκεκριμένες εισηγήσεις στο Υπουργείο μας για πλήρωση της θέσης, μάλιστα πριν ακόμα ο δεύτερος Βοηθός Αρχηγός αναχωρήσει με προαφυπηρετική άδεια (29/07/2013). Ωστόσο, ούτε η μία ούτε η άλλη θέση συμπληρώθηκαν», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Καταλήγει αναφέροντας ότι «στις 06/10/2013 κενώθηκε και η τρίτη θέση Βοηθού Αρχηγού, οπότε επαναφέραμε το θέμα της πλήρωσης των κενών θέσεων Βοηθού Αρχηγού και πάλι χωρίς αποτέλεσμα ενώ όσον αφορά την εκτέλεση επιπρόσθετων καθηκόντων από τον κ. Υπαρχηγό έχει ζητηθεί γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία».