Αρχηγός για εντοπισμό της σορού: Πρωτοφανές αυτό που είδαμε

Σοκαρισμένος μέχρι και ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας,  στη θέα της δεμένης σορού που εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα στη Κόκκινη λίμνη.

Ο Αρχηγός της  Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, πριν την αποχώρησή του από τη Κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό όπου μετέβη εσπευσμένα από το Προεδρικό Μέγαρο που βρισκόταν σε σύσκεψη,  συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη σκηνή, είπε:

«Πρώτη φορά στα 42 μου χρόνια υπηρεσίας βλέπω αυτή την αγριότητα και θηριωδία. Πρωτοφανές αυτό που είδαμε”.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη Κόκκινη λίμνη, εντοπίστηκε σήμεραα η τρίτη βαλίτσα, με τη σορό σε αποσύνθεση και δεμένη σε διάφορα σημεία του σώματος. Στη βαλίτσα είχε επίσης πλάκες πεζοδρομίου.

Αγγελίδης: Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην υπό διερεύνηση υπόθεση των δολοφονιών.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, σε δηλώσεις του, επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε στο δυτικό μέρος της λίμνης η τρίτη βαλίτσα. Όπως σημείωσε, πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην υπό διερεύνηση υπόθεση των δολοφονιών.

Εξήγησε ότι υπάρχουν κάποιες υποψίες, ωστόσο θα αναμένονται όλες οι εξετάσεις πριν ανακοινωθούν οποιεσδήποτε λεπτομέρειες. Τόνισε ότι γίνονται πολύ μεγάλες προσπάθειες από όλους, τόσο από την ανακριτική ομάδα, όσο και από την Πυροσβεστική ή άλλες ομάδες των επιχειρήσεων.

Προστίθεται, όπως είπε, ακόμα μια μαρτυρία μετά την ανεύρεση της τρίτης σορού της Κόκκινης Λίμνης.

Σχετικά με το ανακριτικό έργο, αναμένεται, όπως, με τη λήξη του σχετικού διατάγματος, να ζητηθεί την Πέμπτη ανανέωση της οκταήμερης προσωποκράτησης του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Σημείωσε ότι έγινε πολύ προσεκτική δουλειά στις έρευνες και παρέπεμψε στη μαρτυρία που κατατέθηκε στο δικαστήριο για τον πολύ μεγάλο όγκο στο ανακριτικό έργο. Συνεχίζονται, δήλωσε, οι εξετάσεις, ώστε να στοιχειοθετηθούν οι υποθέσεις και να οδηγηθούν στο δικαστήριο. Τόνισε δε τον αριθμό των 600 και πλέον καταθέσεων.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν στη λιμνη Μεμί, για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra, με βάση τους ισχυρισμούς του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, στη βάση των σχεδιασμών για την ασφάλεια των μελών που συμμετέχουν στις έρευνες.

Ερωτηθείς αναφορικά με τις έρευνες στα ηλεκτρονικά στοιχεία και δεδομένα του 35χρονου ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς, ο κύριος Αγγελίδης είπε ότι συνεχίζονται χωρίς ωστόσο να υπάρχει οτιδήποτε ανακοινώσιμο.