Αρχίζει στις 26 Φεβρουαρίου ο διεθνής ποδηλατικός αγώνας Cyprus Sunshine Cup

Γύρω στα εκατό άτομα εργάζονται -εθελοντές και προσωπικό- τις ημέρες του Cyprus Sunshine Cup, κάνοντας έτσι το διεθνές ποδηλατικό αγώνα μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις στην Κύπρο από πλευράς προσωπικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η πλειοψηφία των εθελοντών προέρχεται από τις κοινότητες Λευκάρων, Λυθροδόντα και Καπέδων, από τις οποίες λαμβάνουν χώρα οι διαδρομές του σημαντικού αγώνα.

Για τις δύο πρώτες μέρες του Sunshine Cup στα Λεύκαρα απαιτούνται 25 άτομα ως marshal στις διαδρομές. Την 3η μέρα στον Λυθροδόντα κάπου 35 άτομα αναλαμβάνουν την επίβλεψη των διαδρομών, ενώ άλλα 20 άτομα βρίσκονται σε διάφορα πόστα της 4ης μέρας έξω από τους Καπέδες.

Οι ρόλοι τους αφορούν στήσιμο των διαδρομών, χρονομέτρηση και εργασίες σε εκκίνηση και τερματισμό.

Σε κάθε ημερήσια διαδρομή τα άτομα αλλάζουν, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των marshals συνολικά γύρω στους 80. Από κει και πέρα, ευθύνη τήρησης των κανονισμών αναλαμβάνουν οι καμιά 10αριά κομισάριοι, ενώ οι διοργανωτές ανεβάζουν το προσωπικό σε τριψήφιο αριθμό.

«Η στήριξη του Δήμου Λευκάρων και των Κοινοτήτων Λυθροδόντα και Καπέδων είναι πολύ σημαντική για να μπορέσουμε να βγάλουμε χωρίς εμπόδια τον αγώνα. Οι κοινότητες μας βοηθάνε πολύ με την παραχώρηση εθελοντών, αλλά και με τη φιλοξενία των αθλητών», λέει ο Μιχάλης Χατζηιωάννου, εκ μέρους των διοργανωτών Bikin’ Cyprus.

Ο Δήμαρχος Λευκάρων, Σάββας Ξενοφώντος, αναφέρει πως «το Cyprus Sunshine Cup έχει μεγάλη σημασία για τον Δήμο μας. Προβάλλονται οι ομορφιές του χωριού και στέλνουμε και το μήνυμα της άθλησης και σωστής ζωής. Είναι τιμή μας που κομμάτι του αγώνα διεξάγεται στα Λεύκαρα, έτσι από την πλευρά μας βοηθάμε τους διοργανωτές σε διάφορους τομείς, στο προσωπικό και στη φιλοξενία».

Ο κοινοτάρχης του Λυθροδόντα, Λάμπρος Λουκά, από την πλευρά του λέει πως η κοινότητα του επενδύει πολύ στην ποδηλασία, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικός ο αγώνας, λόγω του ότι ως κοινότητα θέλουν να θέσουν τον Λυθροδόντα ως ποδηλατικό κέντρο.

Ο Κοινοτάρχης Καπέδων, Ανδρέας Κιτρομιλλίδης είπε ότι για την κοινότητα του είναι ένα σημαντικό γεγονός, αφού έρχονται πολλοί ξένοι στην κοινότητα για προπονήσεις και είναι τιμή τους που η τελετή λήξης λαμβάνει χώρα στο χωριό τους.

Το Cyprus Sunshine Cup 1 – Afxentia Stage Race θα διεξαχθεί μεταξύ 26 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου στην ορεινή Λάρνακα και τις κοινότητες Λευκάρων, Λυθροδόντα και Καπέδων.

Το Cyprus Sunshine Cup 2 θα λάβει χώρα στην αρχαία Αμαθούντα στις 8 Μαρτίου.