Αρχίζει σε λίγο το debate – Τι δήλωσαν κατά την άφιξη τους οι υποψήφιοι

Το μεγάλο debate ων πέντε βασικών υποψηφίων Προέδρων, αρχίζει σε λίγο στο ΡΙΚ και πρώτος έφθασε στο στούντιο 3, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου ο οποίος είπε ότι «δίνεται η πρώτη και η τελευταία ευκαιρία σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση στους υποψηφίους να πει ό,τι θέλει ο καθένας ώστε οι πολίτες να διαμορφώσουν τελική άποψη».

Εξέφρασε την ελπίδα να «μας δοθεί η ευκαιρία να εκφράσουμε καλύτερα τις δικές μας θέσεις και απόψεις» και δήλωσε σίγουρος «ότι στο τέλος αυτής της τηλεμαχίας ακόμα και οι πολίτες που αυτή τη στιγμή είναι αναποφάσιστοι, θα προσέλθουν στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής για να εκλέξουν τον καλύτερο».

Την ευχή στο μέλλον να γίνονται περισσότερα debates ευχήθηκε ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας ο οποίος έφτασε στο ΡΙΚ για την διακαναλική συνέντευξη, συνοδευόμενος από τους Κωνσταντίνο Ζένιο, εκπρόσωπο Τύπου του επιτελείου του, Ανδρέα Θεμιστοκλέους, επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού του επιτελείου του και Ανδρέα Αποστόλου, επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού της Συμμαχίας Πολιτών.

Το όραμά του και το «συμβόλαιο με τον λαό» για σειρά θεμάτων θα καταθέσει κατά την αποψινή διακαναλική συνέντευξη, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Προσερχόμενος στο στούντιο του ΡΙΚ, ο κ. Μαλάς είπε ότι θα καταθέσει το όραμα του για την επανένωση της χώρας, τον επανασχεδιασμό της οικονομίας προς όφελος όλων και την αποφασιστικότητά του να καλλιεργηθεί ένας διαφορετικός πολιτικός λόγος, ειλικρινής, έντιμος και αποφασιστικός σε σχέση με την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος ευχήθηκε να γίνει μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση κατά την αποψινή διακαναλική τηλεμαχία (debate).

Ο κ. Παπαδόπουλος ευχήθηκε να έχουν μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση στην οποία θα μας επιτραπεί, όπως είπε, «να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για το Κυπριακό αλλά και για τα ζητήματα της εσωτερικής διακυβέρνησης».

Τελευταίος έφθασε στο στούντιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης που διεκδικεί επανεκλογή στην προεδρία.

Ο Πρόεδρος είπε ότι προσέρχεται στη διακαναλική “με την ελπίδα ότι μέσα από ένα νηφάλιο διάλογο θα μπορέσουμε να εκθέσουμε ο καθένας είτε τους οραματισμούς, είτε εμείς ως Κυβέρνηση τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης”.

Συνεχίζοντας διευκρίνισε ότι τα επιτεύγματα, επιτεύχθηκαν σε συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις, τις συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις, τις θυσίες του λαού και γενικότερα με ένα συγκροτημένο και συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Στη διακαναλική ακόμα θα εκθέσουμε το όραμα για την επόμενη πενταετία, συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δηλώνοντας βέβαιος ότι όλοι θα νιώθουμε ότι δεν υπάρχουν αντίπαλοι απόψε.