Αρχίζει σήμερα το αγωνιστικό μέρος των ΑΜΚΕ

Αρχίζει σήμερα το αγωνιστικό μέρος των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει αγωνίσματα από 8 αθλήματα.

Στον στίβο θα διεξαχθούν δέκα τελικοί, και από κυπριακής πλευράς οι Δημητρίου Χρίστος και Χατίρι Αμίν θα αγωνιστούν στον τελικό των 800 μ. ανδρών και η Ευαγγελίδου Ναταλία στον τελικό των 800 μ. γυναικών.

Ο Νίκανδρος Στυλιανού θα αγωνιστεί στον τελικό του άλματος επί κοντώ, η Νεκταρία Παναγή στον τελικό του άλματος εις μήκος, ο Καζαχούν Τζεμπέλ Αχμέτ στα 5000 μ., ο Γιώργος Αρέστη στη σφαιροβολία. Στο αγώνισμα των 100 μ. γυναικών, από κυπριακής πλευράς θα συμμετέχει στον τελικό η Σκεύη Ανδρέου και η Ραμόνα Παπαϊωάννου, ενώ στον τελικό των ανδρών θα λάβει μέρος ο Χρίστος Χατζηαγγελίδης και ο Μιχάλης Χαραλάμπους.

Οπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΑΚ, οκτώ τελικοί θα διεξαχθούν στην κολύμβηση, ενώ και στη Γυμναστική θα διεξαχθούν τα δύο ομαδικά αγωνίσματα Ανδρών και Γυναικών.

Στην Αντισφαίριση θα αρχίσουν οι αγώνες στο μονό ανδρών, όπου η Κύπρος συμμετέχει με τους Πέτρο Χρυσοχό και Σέργη Κυρατζιή, στην Ποδηλασία η Άντρια Χριστοφόρου θα αγωνιστεί στο Time Trial.

Στην Σκοποβολή οι Άδωνης Μυλωνάς και Μάριος Σοφοκλέους ξεκινούν τις προσπάθειες στο Τραπ, ενώ στο Τζούντο τέσσερις αθλητές (Κέλπης Ηρόδοτος, Χρίστος Καουράνης, Κονναρής Φειδίας και Σκουρουμούνης Νεοκλής) θα αγωνιστούν σε ισάριθμες κατηγορίες στα αγωνίσματα τους.

Τέλος στα ομαδικά αθλήματα, στο Μπιτς Βόλεϊ Γυναικών (Μ.Κωνσταντίνου-Μ.Αγγελοπούλου) η Κύπρος αντιμετωπίζει το Λίχτενσταϊν και στην Πετόσφαιρα Ανδρών η ομάδα μας θα τεθεί αντιμέτωπη με το Μονακό.