Αρχίζει σήμερα η δίκη για την εξαπάτηση ανέργων

Παρουσιάζεται σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για έκδοση διατάγματος κράτησής του,  ο 48χρονος Βούλγαρος – συνεργάτης του Τυνήσιου με το όνομα «Γεώργιος Κρασόπουλος», φερόμενου ως ιδιοκτήτη της εταιρείας εξευρέσεως εργασίας στη Λάρνακα, που είχε εξαπατήσει περισσότερους από 400 Κύπριους πολίτες, οι οποίοι πλήρωσαν 620 ευρώ ο καθένας, για να εργοδοτηθούν στη Γαλλία.

Ο 48χρονος Βούλγαρος συνελήφθη στις 30 Οκτωβρίου στη χώρα του και χθες βράδυ εκδόθηκε στην Κύπρο. Ο 48χρονος φέρεται ως στενός συνεργάτης του Τυνήσιου με το όνομα «Γεώργιος Κρασόπουλος» και θεωρείται από την Αστυνομία ως ο σύνδεσμος του στη Βουλγαρία, ενώ μεταξύ άλλων είναι και ύποπτος για είσπραξη χρημάτων από τους άνεργους πολίτες, εκ μέρους του Τυνήσιου.

Αναμένεται η έκδοση στην Κύπρο και ενός Ελληνα, ο οποίος επίσης θεωρείται από την Αστυνομία, στενός συνεργάτης του Τυνήσιου.

Ο Τυνήσιος μέσω της εταιρείας του στη Λάρνακα φέρεται να είχεεξαπατήσει περισσότερους από 400 Κύπριους άνεργους από όλες τις περιοχές της ελεύθερης Κύπρου, κυρίως χτίστες, πελεκάνους, ελαιοχρωματιστές και καλουψιήδες, υποσχόμενος εργασία στη Γαλλία και βάζοντας τους να υπογράψουν συμβόλαιο.

Η εταιρεία εξευρέσεως εργασίας είχε αποστείλει αεροπορικώς στη γαλλική πόλη Λίλ 73 συνολικά άνεργους, οι οποίοι αφού έμειναν για λίγες μέρες σε ξενοδοχείο, κατάφεραν ύστερα από μεσολάβηση της Πρεσβείας της Κύπρου στη Γαλλία, να επαναπατριστούν στις 16 Σεπτεμβρίου 2013.