Αρχή του τέλους της μνημονιακής περιόδου

Ως την αρχή του τέλους της μνημονιακής περιόδου και την αρχή της ανατροπής, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, την αποψινή ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματός του στην πλατεία Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης.

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Τον πρώτο χρόνο! Ο κ. Σαμαράς, λοιπόν, και η κυβέρνησή του τον έκλεισαν το χρόνο τους. Κάπου εδώ τελειώνουν τα ψέματα, τελειώνει η κοροϊδία», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Έκλεψαν μισθούς, έκλεψαν συντάξεις, έκλεψαν δουλειές, έκλεψαν δικαιώματα, έκλεψαν ακόμα και το οξυγόνο της δημοκρατίας. Και, ταυτόχρονα, έκαναν το ψέμα σύμμαχο, μέσο και όπλο τους. Ως εδώ, όμως, η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Δεν αντέχουμε άλλο πλεόνασμα ψεύδους, υποκρισίας, κυνισμού και αναλγησίας. Έφτασε η ώρα της μεγάλης ανατροπής! Κανείς πια δεν θα πιστέψει τα παραμύθια της Χαλιμάς. Ούτε οι δικοί τους άνθρωποι τους πιστεύουν πια. Γιατί όλοι τώρα ξέρουν ότι το μόνο σχέδιο του κυρίου Σαμαρά είναι η υποταγή στους δανειστές».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έβαλε «πωλητήριο» στην Ελλάδα και υπογράμμισε:

«Στην Ελλάδα μπήκε πωλητήριο. Αυτή είναι η αλήθεια. Ξεπουλάνε τα πάντα. Ακόμα και το νερό, πηγή ζωής και αγαθό που δικαιούται κάθε άνθρωπος σ’ αυτή τη χώρα. Έβαλαν πωλητήριο στην ΕΥΑΘ, εφαρμόζοντας τη συνταγή που πρώτος εφάρμοσε ο δικτάτορας της Χιλής Πινοσέτ. Ως εδώ λοιπόν. Δεν είναι η Ελλάδα προς πώληση, ούτε οι Έλληνες προς ενοικίαση».

Επισήμανε ότι οι εκλογές θα γίνουν πιο γρήγορα από ότι τις περιμένει η κυβέρνηση και δήλωσε βέβαιος για την εκλογική της ήττα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην κυβέρνηση, λέγοντας: «Γρηγορότερα απ’ ό,τι φαντάζεστε, στην κυβέρνηση και στην τρόικα, θα βρεθείτε μπροστά στην κρίση του λαού. Όχι, ξέρουμε καλά ότι δεν πρόκειται να φύγετε από μόνοι σας. Έχετε γραμμάτια ακόμα να ξεπληρώσετε. Κι άλλες δεσμεύσεις, κι άλλες καταστροφές, κι άλλες απολύσεις, κι άλλα πωλητήρια να βάλετε.

Δεν θα φύγετε από μόνοι σας, ο λαός θα σας ρίξει. Με το ΟΧΙ του. Με την ανυπακοή. Με τους αγώνες. Με την αντίσταση. Και δεν θα είναι δολιοφθορά, όπως θρηνούν οι Κασσάνδρες της προπαγάνδας σας, κ. Σαμαρά. Θα είναι ευθεία, ανοιχτή, δημοκρατική κατά μέτωπο σύγκρουση. Θα είναι αυτό που εσείς φοβάστε και τα συμφέροντα που σας στηρίζουν τρέμουν».